Zelená rajčata

Snadné
Ingredience
Rajčata - zelená
ale dorostlých a tvrdých rajčat
1 kg
Cukr krystal 1 kg
Ocet 1/4 l
Citronová kůra  
Hřebíček 6 ks
Skořice  
Hnědý rum 2 lžíce
Zelená rajčata

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Kvalitní zelená rajčata nakrájíme na plátky. Půlku cukru s troškou vody rozvaříme, přidáme ocet a do vroucího roztoku vkládáme po částech rajčata. Vaříme je 3-4 minuty, a vyndaváme. Pak roztok vychladíme, vložíme všechna rajčata a necháme do druhého dne proslazovat. Druhý den šťávu slijeme, svaříme s druhou půlkou cukru na nit, přidáme kůru na nudličky nakrájenou, hřebíček a skořici. Vaříme, až kompot zhoustne a rajčata jsou sklovitá. Horké dáme do sklenic, navrch nalijeme rum a povážeme.
Když chci mít opravdu jistotu, aby vydržela, zavařím. Je to výborná chuťovka. Správná rajčata mají konzistenci medu, jsou sladkokyselá a voňavá. Chutná podobně jako kandované ovoce. Myslím si, že není k poznání, že se jedná o rajčata.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.4 5 5 1
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Zelená rajčata

Komentáře

  1. MARCELA   30.09.2016 | 1:13 | reagovat |

    Recept jsem dostala před mnoha lety od přítelkyně.Dávám do vánoček, mazanců ...
    Rajčata nezavařuju jen dám pod celofán. Vydrží několik let. Št'ávička postupně časem houstne a rajčátka jsou jako v hustém medu. Je to výborný recept.

  2. Bohun   03.10.2013 | 22:55 | reagovat |

    Mohu potvrdit, loni jsem tento recept vyzkoušela a všichni chválili, takovou mlsku jen tak nenajdete, opravdu lahůdka:-)

  3. Alexis58   30.10.2012 | 23:02 | reagovat |

    S velkou nedůvěrou jsem recept vyzkoušela. Je to výborné a jen lituji, že jsem sladkých rajčat neudělala více.
    Na předešlý dotaz ,, a k čemu to je ,, mohu říct, že je to výborné k bílému jogurtu, do palačinek místo marmelády, nebo jen tak na mlsání.

  4. Michaela Linhartová   23.08.2009 | 21:40 | reagovat |

    Mám dotaz k čemu nebo na co je to dobré? děkuju

  5. Jana Tichá   27.06.2005 | 14:01 | reagovat |

    Děkuju za vyčerpávající informace. Samotné mě to začalo vrtat hlavou, co na tom vlastně je pravda. Je fakt, že téhle chuťovky se nedá sníst kila, takže to nemůže být nebezpečné. Navíc se to dobře vaří. Podobně řada z nás sbírá třeba houby václavky, které jsou za syrova jedovaté.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web