Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
80 minut
1
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžička ocet balsamico
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks šalotka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      hrst petrželka
    • 200
      g uzená slanina
    • 3
      stroužek česnek
    • 300
      g čočka
    • 4
      ks vejce
    • 80
      g cherry rajčátka
  • Podle chuti
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přidejte jeden oloupaný stroužek česneku a polovinu petržele, opepřete a vařte na mírném stupni do změknutí, zhruba 1 hodinu. Pokud se voda vyvaří, přilijte novou studenou.
2
Vejce vložte do rendlíku, zalijte studenou vodou s kapkou balzamikového octa, přiveďte k varu a vařte 3 minuty. Ocet ve vodě zabrání popraskání skořápky.
3
V pánvi rozehřejte olej, vsypte plátky česneku, šalotku a slaninu, opékejte 2 minuty a přidejte mrkev. Restujte ještě 2 minuty.
4
Čočka je hotová, když je na povrchu měkká, ale uvnitř křupne. Osolte ji, zakápněte balzamikovým octem a promíchejte s polovinou zeleninového základu.
5
Do zbylé poloviny vmíchejte rajčata a duste zhruba 5 minut.
6
Čočku ochuťte zbylou nasekanou petrželí a podávejte s vejci a zeleninou s rajčaty.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.