Krůtí stehno trochu na divoko

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks krůtí maso stehna
    • 50
      g slanina
    • 2
      ks cibule střední
    • 1
      ks česnek celá palička
    • nové koření
    • pepř mletý celý i mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • sušené houby nebo čerstvé
    • červená paprika sušená
    • hladká mouka
    • podravka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krůtí stehno dáme vařit (já do papiňáku) s jednou střední cibulí, čtyřmi stroužky česneku, asi osmi zrnky nového koření a deseti pepři. Na nakrájené slanině osmahneme druhou cibuli a hrst hub. Přidáme trochu vývaru a podusíme.
2
Po uvaření stehna - vývar scedíme. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem vyjmeme a přidáme k omáčce, kterou (mixerovou nohou) rozmixujeme. Vložíme bobkové listy, záklechtku ze čtyř lžic hladké mouky, dvě lžičky červené papriky a přilejeme vývar, maso a dusíme. Poté dochutíme čerstvým česnekem (dle chuti), podravkou, pepřem a solí. Podáváme nejlépe s rýží, ale chuti se meze nekladou.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ZOEN
    ZOEN |

    27. 10. 2012 10:34

    Bylo to výborné a jednoduché.

  • martin jirout
    martin jirout |

    7. 9. 2006 02:18

    zkusme použít koření divočina na absolutní zvýraznění chuti ..........jen takový drzí nápad