Krůtí vejmysl

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg krůtí maso prsa (750-1000 g)
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks zelená paprika Velká
    • 0,5
      ks kedlubna
    • 3
      lžíce nakládaná kukuřice
    • 1
      ks cibule Menší
    • 4
      stroužek česnek
    • pórek Kousek (asi 10 cm)
    • 1
      lžička kari
    • 0,5
      lžička koření - čína
    • 0,5
      lžička zázvor - mletý
    • 3
      lžíce ústřicová omáčka
    • 2
      ks vejce
    • vegeta Dle potřeby
    • sůl Dle potřeby
    • 1
      balíček zakysaná smetana
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme olejem, přidáme ústřicovou omáčku, trochu vegety. Vajíčka rozklepneme do směsi, zamícháme a necháme asi 1 hodinu v ledničce odležet.
2
Na pánvi rozpálíme malinko oleje, na něj vložíme směs a zprudka zarestujeme. Nakrájíme na proužky papriku, rajčata na menší kousky, na nudličky kedlubnu, pórek a dáme do směsi spolu s kukuřicí.
3
Přidáme zbytek všeho koření, zamícháme. Je-li potřeba podlijeme troškou vody a necháme vařit. Když je maso měkké, přidáme zakysanou smetanu.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Jana Hamalová
    Jana Hamalová |

    22. 9. 2005 15:42

    Dá se nahradit sojovkou.

  • Š. V.
    Š. V. |

    22. 9. 2005 11:52

    Mám dotaz...je nutná ústřicová omáčka? Čím se dá nahradit?