Česnečka po česku

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 16
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: siita

Suroviny

Vložit do nákupu
    • česnek dle chuti (1/2 - 1,5 hlavičky)
    • 4
      ks brambory 3 větší nebo 4 menší
    • masox
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      vejce
    • eidam sýr strouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nakrájíme na malé kostičky, osolíme a dáme vařit. Mezitím připravíme česnek, který rozmačkáme nožem a hodně osolíme. Do vařicí vody přidáme masox a špetku pepře. Až brambory začnou měknout, přidáme postupně majoránku (chvíli povaříme) a česnek (chvíli povaříme). Nakonec přidáme bílek z vejce a pořádně zamícháme, aby se bílek hezky rozprostřel.
2
Podáváme na talíř a dle chuti posypeme strouhaným eidemem.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • chantellelionmon
    chantellelionmon |

    5. 5. 2013 11:27

    Zkoušel/a jste s vývarem?

  • Liway
    Liway |

    5. 3. 2013 11:25

    Děkuju.. naprosto výborná. Nic jsem nezměnil a z kcoviny mě vytáhla po pár lžičkách ;-)

  • Já
    |

    25. 1. 2013 20:04

    to musí být fuuuuuuj s Masoxem! Bleeeeeeeeeeeee

  • vellu
    vellu |

    25. 1. 2013 14:47

    no tak to je hold upravena ceska cesnecka :-) s masoxem noo

  • Česnek :)
    Česnek :) |

    11. 4. 2012 20:56

    No, fakt nevim co v "český česnečce" dělá MASOX ! :-$ :-X

  • recepty73
    recepty73 |

    30. 3. 2011 08:02

    ...použil jsem vývar s uzeného masa místo masoxu. V ,,Klasické česnečce,, jsou navíc ještě krutony z chleba ;-) :-P :-D .

  • milan
    milan |

    19. 2. 2011 09:47

    to je ta pravá česnečka , jen si li dovedu představit servírovanou ve vydlabaným chlebu ,bra vo <3

  • LUCUSINA
    LUCUSINA |

    19. 1. 2011 12:33

    výborná polievočka :)

  • roman koryťák
    roman koryťák |

    4. 11. 2010 20:16

    mohu se zeptat,prosím na jak přesně dlouho to celé je potřebuji to nutně vědět. Prosím odpovězte na email:rk-dog@seznam.cz Díky

  • Anonym
    Anonym |

    21. 2. 2008 12:44

    Zase to slovíčkaření, co je a co není česnečka.Na česnečku je prostě spousta variací a nevidím důvod, proč by všechny neměly být dobré, jen si vybrat podle momentální chuti a času - s brambory nebo bez, s krutony, s topinkou...Zkuste i "Česnečku pana Fořta", je skvělá. Já osobně jdu zítra do česnečky se sýrem na kostky :-)

  • Helena
    Helena |

    20. 2. 2008 15:50

    Výborná. Nedávám masox, dala jsem místo toho trochu koření Wurzl (žluté) a byla také výborná. Budu vařit. Rychlé, jednoduché.

  • Simona Meisnerová
    Simona Meisnerová |

    19. 2. 2008 12:46

    Halejte se já jí prostě dělám takhle, chutná mi a tečka :-)

  • Anonym
    Anonym |

    10. 1. 2008 16:07

    Já zas do česnečky nedávám ani masox, ani vejce, ani majoránku, ani pepř, ani sýr. Brambory + nejrůznější zeleninu + nať samozřejmě ano, někdy i nadrobno pokrájenou šunku apod.

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    10. 1. 2008 10:12

    Do česnečky patří česnek . . . :-)))) Souhlasím s Milenou se sýrem na kostky je výborná a taky se šunkou a pórkem . . . :-))

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    10. 1. 2008 09:11

    teraz ked sme boli na slvoensku, tak v jednej restike nam dali cesnacku, tak, ze ten syr nebol postruhany, ale nakrajany na kococky. boli sme tym nadseny. nam strasne vzdy prekazalo, ze sa ten syr tahal kadejako z taniera na lyzicu a do ust a tak....a takto ked to bolo na tie kocky...nic.....bolo to vyborne a uz budem robit iba tak. ja do cesnacky nedavam zemiaky. je pravda, ze ju varievam vacsinou iba vtedy ked sme prechladnuty...vtedy si ju vlejeme do pollitroveho hrnceka a pijeme horucu...no a v restikach ju podavaju s krutonkami, takze tie zemiaky, by tam boli asi naviac.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 1. 2008 20:32

    Ja si myslím, že zemiaky patria do cesnačky,robím ju tak, že do vody dám variť zemiaky,osolím okorením , pridám majoránku a rozotretý cesnak ,povarím.Na oleji opražím starší chlieb pokrájaný na menšie kocky do chrumkava a vložím do taniera a zalejem polievkou.Opečený chlieb polievku zároveň aj omastí.Takto ju robievala moja mama a teraz aj ja.

  • Helena K.
    Helena K. |

    8. 1. 2008 17:36

    Já vařím česnečku klasicky a nedávám masox.Zavařím trochu hrubé krupice

  • Lucie
    Lucie |

    7. 1. 2008 15:10

    No, brambory tam buďto dát můžete nebo taky ne! Je více druhů česnečky. Já osobně, když chci být s tím dřív hotová, tak tam brambory nedávám a vůbec nic se nestane. Takže to je na každém. A ty vykřičníky u Wendy mi přijdou celkem zbytečný!

  • jana kubíčková
    jana kubíčková |

    13. 12. 2007 03:46

    Tak patří tam ty brambory nebo ne?Já bych souhlasila,protože tuto verzi používám dlouho pod názvem-jemná česnečka-jen s tím rozdílem,že polovinu těch vaře.brambor rozmačkáte s kouskem másla a deci mléka na bram.kaši a vrátíte zpět do polévky.Je to holt další varianta po česku a moc dobrá.Ne tak agresivní.

  • Barushka
    Barushka |

    25. 11. 2007 12:01

    Brambory tam teda patri...

  • Zizinka
    Zizinka |

    23. 11. 2007 13:50

    Patří tam brambory!!!!!

  • Wendy
    Wendy |

    10. 11. 2007 19:36

    Do česnečky nepatří brambory!!!!!!!!