Autor:

Tvarohová rýže

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Hrudkovitý tvaroh
dle chuti: Milkin, Olešnický, Bánovecký...
250 g
Vařená rýže
dle návodu na obalu, cca
300 g
Dále dle chuti:
Moučkový cukr  
Med  
Vanilkový cukr
nebo skořicový
 
Skořice - mletá  
Nasekané ořechy
opražené nasucho
 
Rozinky
nebo jiné sušené ovoce (může být namočené v černém čaji či rumu)
 
Čerstvé ovoce
nebo kompotované: jahody, jablka, broskve...
 
Tvarohová rýže

Postup přípravy:

Základem receptu je vařená rýže a rozdrobený hrudkovitý tvaroh, který v misce společně promícháme zhruba v poměru 1:1.

Další úprava je pouze na chuti každého. Sladíme cukrem nebo medem, dochutit můžeme i citronovou nebo pomerančovou kůrou, skořicí, vanilkou, ořechy, nasekanou čokoládou, ovocem sušeným, čerstvým i kompotovaným.

Podáváme jak teplé, kdy do horké rýže vmícháme tvaroh o pokojové teplotě, osladíme, ochutíme dle vlastní chuti ovocem, pokapeme máslem... nebo vychladlé, jako svačinku nebo letní oběd s kopečkem zakysané smetany, dozdobené ovocem, lístky meduňky či máty...

Fantazii se meze nekladou a chuť každého se respektuje. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Tvarohová rýže

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web