Krůtí stehna se zeleninou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks krůtí stehna
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 125
      ml bílé víno
    • 500
      ml drůbeží vývar
    • 3
      lžíce ocet 2-3
    • 375
      g kapusta
    • 3
      ks bobkový list 2-3
    • 500
      g černý kořen
    • snítka tymiánu několik

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 200° C. Stehna omyjeme, osušíme a potřeme solí, pepřem a paprikou. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Zalijeme vínem a 375 ml vývaru a dusíme v troubě asi 75 minut. Černý kořen oloupeme, omyjeme, nahrubo nakrájíme a ihned vložíme do octové vody. Růžičkovou kapustu očistíme a omyjeme.
2
Kapustu a černý kořen vaříme asi 10 minut v osolené vodě a pak scedíme. Zeleninu s bobkovým listem a tymiánem přidáme ke stehnům 30 minut před koncem tepelné úpravy. Přilijeme zbylý vývar a podle chuti osolíme. Podáváme s vařenými brambory.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • KaRa
    KaRa |

    11. 11. 2012 22:40

    dávám 1

  • KaRa
    KaRa |

    11. 11. 2012 22:40

    Kuřecí stehna taky dobrá - bez octa, bez černého kořenu, bez tymiánu. Bobkový list to krásně provoní. K tomu byly hranolky a je to luxus...:-$

  • Tereza T
    Tereza T |

    7. 7. 2011 11:47

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    7. 7. 2011 11:38

    Zařazení maso drůbeží