Krůtí guláš s těstovinami

Hodnocení:

Moje:

40 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 140
      g krůtí řízek
    • 1
      lžička olivový olej
    • 3
      ks šalotka
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 200
      g lilek
    • 200
      ml zeleninový vývar
    • 1
      balení rajský protlak
    • 250
      g cherry rajčátka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,5
      lžička skořice
    • 0,5
      svazek tymián
  • K podávání
    • 130
      g penne (uvařené na skus)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso opláchněte, osušte, nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete. Na rozehřátém oleji v kastrolu krátce, asi 5 minut, orestujte nakrájenou šalotku a maso. Přidejte na kousky nakrájenou papriku a lilek, smažte ještě asi 3 minuty, zalijte vývarem a přidejte rajčatový protlak. Uveďte do varu, přidejte rozkrojená rajčata a skořici a mírně povařte asi 10 minut. Osolte, opepřete a dochuťte tymiánem. Podávejte s těstovinami.

Komentáře k receptu

  • Mišule1
    Mišule1 |

    10. 2. 2015 20:27

    Dnes vyzkoušeno. Já jsem si recept upravila trošičku k obrazu svému. Vyměnila jsem lilek za hlívu ústřičnou a přidala jsem jednu čilipapričku. Výsledek byl luxusní a mohu jen doporučit. Pro výraznější chuť možná příště přidám trochu drceného kmínu, tím se chuť ještě přiblíží "klasickému guláši. Jinak, recept se skládá z kvalitních a zdravých surovin, takže je vhodný i pro hubnoucí ;-)