Krůtí hamburger s pikantní majonézou

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 650
      g krůtí maso řízek
    • 2
      lžíce gyros koření
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      stroužek česnek
    • žervé
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 200
      ml kečup - jemný
    • 2
      lžíce majonéza
    • paprika - sladká
    • 3
      ks rajčata
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      ks houska
    • 8
      plátek hlávkový salát

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na nudličky a posypeme gyrosovým kořením. Oloupeme okurku a jednu třetinu nastrouháme na hrubém struhadle. Oloupeme a utřeme česnek. Obojí vetřeme do smetany a žervé. V misce smísíme kečup s majonézou, osolíme, opepříme a přisypeme papriku. Rajčata a okurku nakrájíme na plátky.
2
Krůtí maso prudce asi 5 minut opékáme na oleji. Housky rozpečeme a rozkrojíme. Do každé vložíme 2 listy hlávkového salátu, na ně rozdělíme pokrájená rajčata s okurkou a navrch opečené maso. Přidáme lžíci okurkové omáčky a překlopíme. Ochucenou majonézu podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    30. 1. 2012 14:08

    :-)

  • Passion4Eat
    Passion4Eat |

    29. 1. 2012 19:59

    Ježiši, další pedant, co nemá nic jinýho napráci než ze sebe dělat vola! P.S.: Moc dobré!

  • Jarda
    Jarda |

    17. 1. 2012 18:06

    Mne by zajímalo, z čeho je ta majonéza pikantní?! Je ochucena česnekem, který najdeme prakticky v každém jídle obsahujícím maso, drůběž, atd. Odkdy je uhorka pikantní? U Vás rostou pikantní? V ostatním světě NE!

  • ING. Květoslava Chytrá
    ING. Květoslava Chytrá |

    15. 1. 2012 01:29

    Ale také nemusí..

  • Anonym
    Anonym |

    30. 3. 2006 15:24

    hm to může být mooooooooooooooc dobre!!!!