Játrové knedlíčky od Bohdalky

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 17
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Eva1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g játra
    • 60
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 80
      g strouhanka
    • 1
      ks houska bez kůrky
    • 0,5
      ks cibule
    • 1
      ks česnek stroužek
    • petrželka
    • pepř mletý
    • sůl
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku, petrželku, játra a rozmočenou housku promícháme. Přidáme vejce, všechny ostatní přísady, dobře promícháme a nakonec přidáme strouhanku. Necháme chvíli ustát, pak děláme malé knedlíčky, které vaříme v polévce asi 8 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    21. 12. 2013 11:40

    Dělala jsem loni poprvé na Vánoce a letos budu znova. Jsou to zaručeně nejluxusnější játrové knedlíčky, co jsem kdy měla. Doufám, že se letos zase povedou ;-) !!!

  • kutyč
    kutyč |

    17. 2. 2013 08:48

    Přidával jsem dost strouhanky, protože se pořád lepily a nešly vykoulet. Myslím, že by se nemuselo dávat tolik másla.

  • kristaaaaa
    kristaaaaa |

    13. 12. 2011 22:29

    Nejlepsi knedlicky na svete! Vsem moc chutnaji.

  • lejla
    lejla |

    28. 5. 2011 17:51

    Dělám leta knedliky od oka .Umelu jatra,přidám vejce,česnek,pepř,majoranku,malinko hladke mouky a zbytek dětskě krupičky,ta vám nabobtna a pak jen malou lžičkou dělate noky do polevky.Musite nechat chvili uležet,aby ta krupička nabobtnala. Vnučky niluji. 8-) 8-) 8-)

  • Benďa
    Benďa |

    22. 2. 2011 08:41

    To hodnocení nechápu :-\ !

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 12. 2010 16:47

    Chuťově velmi dobré,ale měly snahu se rozvářet... .Dával jsem je do kaldounu,takže to tak moc nevadilo.