Autor:

Zelené noky

Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 10 lžíce
Vejce 2 ks
Máslo 2 lžíce
Petrželka
nebo kopr
3 lžíce
Sůl  
Zelené noky

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Máslo utřeme se žloutky a moukou, dochutíme špetkou soli a vmícháme tuhý sníh z bílků tak, aby vzniklo těsto podobné husté smetaně. Nakonec přidáme nasekanou petrželku nebo kopr. Dřevěnou lžící, kterou pokaždé ponoříme do horké vody, vykrajujeme z těsta noky a vkládáme je do vařící osolené vody. Až vyplavou na povrch, zmírníme teplotu a pod pokličkou ještě chvíli povaříme. Vodu scedíme. Noky podáváme jako přílohu k masu nebo dušené zelenině.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Komentáře k receptu: Zelené noky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web