Zelené noky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce petrželka nebo kopr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo utřeme se žloutky a moukou, dochutíme špetkou soli a vmícháme tuhý sníh z bílků tak, aby vzniklo těsto podobné husté smetaně. Nakonec přidáme nasekanou petrželku nebo kopr. Dřevěnou lžící, kterou pokaždé ponoříme do horké vody, vykrajujeme z těsta noky a vkládáme je do vařící osolené vody. Až vyplavou na povrch, zmírníme teplotu a pod pokličkou ještě chvíli povaříme. Vodu scedíme. Noky podáváme jako přílohu k masu nebo dušené zelenině.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.