Pečené tofu s citrónovou marinádou

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      balení tofu
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžička tymián
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tofu nakrájíme na hrubší proužky. Všechny ingredience kromě tofu spolu smícháme, takhle vytvoříme marinádu na tofu, do které tofu úplně ponoříme a necháme marinovat alespoň hodinu (čím delší dobu, tím líp). Pak tofu s marinádou přeneseme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut. V polovine pečení tofu obrátíme a když je třeba, přidáme extra marinádu navíc.
Zařazení: Pokrmy Z mléka / sýra
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    19. 1. 2014 15:51

    Velice zajímavý a originální recept, pokud máte rádi tofu, doporučuji vyzkoušet, nám to opravdu chutnalo.