Ořechová roláda s rumem

Hodnocení:

Moje:

50 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 100
      g mleté ořechy
    • 125
      g máslo
    • moučkový cukr dle chuti
    • 4
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
TĚSTO: Ušleháme žloutky s krupicovým cukrem do husté pěny. Bílky vyšleháme do hustého sněhu, ke kterému přidáme žloutkovou pěnu a mouku. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícícm papírem a v troubě pečeme na 150°C cca 8-10 minut.
2
Po upečení těsto i s papírem svineme a necháme vychladnout.
3
Po vychladnutí rozvineme, namažeme krémem a na povrch nasypeme nastrouhané ořechy na ozdobu.
4
KRÉM: Rozšleháme 1/2 kostky másla, 80 g ořechů, moučkový cukr a rum.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • rgdecka
    rgdecka |

    8. 4. 2017 16:48

    :-D :-D :-D máslo do testa nejde

  • Lidajjka
    Lidajjka |

    2. 3. 2017 14:50

    asi protože se do těsta nedává :) ;-)

  • Clarkia
    Clarkia |

    14. 2. 2017 13:55

    Nevím, proč je těžké napsat, kdy se do těsta dává máslo?

  • Natálie
    Natálie |

    2. 1. 2017 14:51

    Užasné, jako pěna!! Doporučuji :) .. O:-) :-[

  • JENKA
    JENKA |

    5. 3. 2016 08:32

    Výborný recept, dělala jsem několikrát a vždy se povedla. Díky <:-)