Autor:

Ořechové banánky

Střední
Těsto:
Mleté vlašské ořechy 250 g
Moučkový cukr 250 g
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Krém:
Žloutek 4 ks
Moučkový cukr
100 + 80
180 g
Mléko 2 dl
Hladká mouka 2 lžíce
Máslo 200 g
Ingredience
Čokoládová poleva
z rozehřátých ledových kaštanů nebo čokolády na vaření a oříšku másla
 
Ořechové banánky

Postup přípravy:

Těsto: z jemně mletých ořechů, cukru, žloutku a celého vejce vypracujeme těsto, dáme do strojku a tvoříme asi 4-5 cm dlouhé banánky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při nižší teplotě (jako vánoční cukroví) dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.

Krém: z mléka, žloutků, cukru (80g) a mouky uvaříme hustější kaši, kterou necháme vychladit, občas promícháme. Máslo a cukr (100g) vyšleháme do pěny, postupně zašleháme i kaši v hladký krém.

Krém dáme do cukrářského sáčku, na upečené ořechové banánky ho nandáme po celé délce a poté krém namáčíme nebo poléváme čokoládovou polevou.

*Cukroví je jemné a výborné, není potřeba uležení a uchováváme ho v chladu.

(Fotografie bohužel není taková jakou bych si představoval, ale po ruce jsem měl jen starší mobilní telefon.)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 28 x
1-
4.71 28 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 28x)
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Ořechové banánky

Komentáře

  1. Miluše Pozdníčková   04.12.2016 | 18:52 | reagovat | závadný

    Výborné. Schovala jsem si je na balkóně v krabici a budu doufat, že tam do vánoc i vydrží čekat.

  2. Evik   09.12.2015 | 11:12 | reagovat | závadný

    Na kolik stupínku se peče???

    1. Miluše Pozdníčková   04.12.2016 | 18:56 | reagovat | závadný

      Já pekla na 150 a upekly se dobře. Na hodiny jsem nekoukala, pekla jsem průběžně víc druhů a hlídala troubu.

  3. Jarda   08.12.2013 | 16:08 | reagovat | závadný

    A to mi jako chcete říct že je zdrave cpát se syrovou moukou v tom krému jo ?
    Fuj už teď mě bolí žaludek :'(

    1. recepty73   14.12.2013 | 15:51 | reagovat | závadný

      ...to chce nejdřív recept pořádně přečíst a pak Vás žaludek bolet nebude ;-)

    2. Marta   08.12.2015 | 2:59 | reagovat | závadný

      Ta mouka neni syrova,je uvarena se zloutky a mlekem na kasi,stejne jako kdyz delate zaklechtku do polevky,nebo jisku,taky se provari, tudiz neni pak syrova...

  4. Ilona   27.12.2012 | 17:42 | reagovat | závadný

    Bála jsem se jak dopadnou, při pečení hodně nabyly a s takovým krémem jsem taky neměla žádnou zkušenost. Teda obavy byly k ničemu a banánky byly pryč jako první, každý chtěl ochutnat a každý je i pochválil, tak jsem nakonec ráda a děkuji za novou zkušenost.

  5. venyss   13.11.2012 | 16:06 | reagovat | závadný

    Jak to namáčíte do čokolády,aby se ten krém v té čokoládě neroztekl? O:-)

    1. recepty73   13.11.2012 | 17:47 | reagovat | závadný

      ...krém na banánky nanášíme chladný a před namáčením je lepší je nechat ještě vychladit, to se pak nerozteče nic a čokoláda na krému rychle zatuhne ;-) :-) ...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web