Ořechové banánky

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 12
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 250
      g mleté vlašské ořechy
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
  • Krém:
    • 4
      ks žloutek
    • 180
      g moučkový cukr 100 + 80
    • 2
      dl mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • čokoládová poleva z rozehřátých ledových kaštanů nebo čokolády na vaření a oříšku másla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: z jemně mletých ořechů, cukru, žloutku a celého vejce vypracujeme těsto, dáme do strojku a tvoříme asi 4-5 cm dlouhé banánky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při nižší teplotě (jako vánoční cukroví) dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.
2
Krém: z mléka, žloutků, cukru (80g) a mouky uvaříme hustější kaši, kterou necháme vychladit, občas promícháme. Máslo a cukr (100g) vyšleháme do pěny, postupně zašleháme i kaši v hladký krém.
3
Krém dáme do cukrářského sáčku, na upečené ořechové banánky ho nandáme po celé délce a poté krém namáčíme nebo poléváme čokoládovou polevou.
4
*Cukroví je jemné a výborné, není potřeba uležení a uchováváme ho v chladu.
5
(Fotografie bohužel není taková jakou bych si představoval, ale po ruce jsem měl jen starší mobilní telefon.)

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    19. 12. 2016 10:53

    Hold střevo střevem zůstane.....A to chcete péct? Když neznáte základní věci? :-(

  • eva
    eva |

    13. 12. 2016 07:09

    ...a není potřeba nějaký tuk?

  • Miluše Pozdníčková
    Miluše Pozdníčková |

    4. 12. 2016 18:56

    Já pekla na 150 a upekly se dobře. Na hodiny jsem nekoukala, pekla jsem průběžně víc druhů a hlídala troubu.

  • Miluše Pozdníčková
    Miluše Pozdníčková |

    4. 12. 2016 18:52

    Výborné. Schovala jsem si je na balkóně v krabici a budu doufat, že tam do vánoc i vydrží čekat.

  • Evik
    Evik |

    9. 12. 2015 11:12

    Na kolik stupínku se peče???

  • Marta
    Marta |

    8. 12. 2015 02:59

    Ta mouka neni syrova,je uvarena se zloutky a mlekem na kasi,stejne jako kdyz delate zaklechtku do polevky,nebo jisku,taky se provari, tudiz neni pak syrova...

  • recepty73
    recepty73 |

    14. 12. 2013 15:51

    ...to chce nejdřív recept pořádně přečíst a pak Vás žaludek bolet nebude ;-)

  • Jarda
    Jarda |

    8. 12. 2013 16:08

    A to mi jako chcete říct že je zdrave cpát se syrovou moukou v tom krému jo ? Fuj už teď mě bolí žaludek :'(

  • Ilona
    Ilona |

    27. 12. 2012 17:42

    Bála jsem se jak dopadnou, při pečení hodně nabyly a s takovým krémem jsem taky neměla žádnou zkušenost. Teda obavy byly k ničemu a banánky byly pryč jako první, každý chtěl ochutnat a každý je i pochválil, tak jsem nakonec ráda a děkuji za novou zkušenost.

  • Renata
    Renata |

    26. 11. 2012 10:46

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • recepty73
    recepty73 |

    13. 11. 2012 17:47

    ...krém na banánky nanášíme chladný a před namáčením je lepší je nechat ještě vychladit, to se pak nerozteče nic a čokoláda na krému rychle zatuhne ;-) :-) ...

  • venyss
    venyss |

    13. 11. 2012 16:06

    Jak to namáčíte do čokolády,aby se ten krém v té čokoládě neroztekl? O:-)