Domácí chleba

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Žitná chlebová mouka 1 hrnek
Hladká mouka 3 hrnek
Drcený kmín 1 lžička
Sůl 2 lžička
Sušené droždí 1 špetka
Ocet 1 lžička
Studená voda 2 hrnek
Domácí chleba

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám, posypu chlebovou moukou, přikryju a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové teplotě. Znovu promíchám, znovu zasypu a nechám 30 minut odpočinout. Zatím zapnu troubu na 230°, nechám v ní rozehřát hrnec na půl hodiny, pak do něj dám těsto, zasypu kmínem a přikryté poklicí peču° na 230°. Po půl hodině sundám poklici, dopeču 20 minut na 220°, vyklopím na mřížku a chleba je hotový.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 24 x
1-
4.7 24 5 1
Muffiny s dýňovými semínky Snídejte chytře Články z

Komentáře k receptu: Domácí chleba

Komentáře

  1. Demiii   09.02.2016 | 13:25 | reagovat |

    Tento recept jsem odzkoušela už asi 5x a pokaždé se po něm jen zaprášilo. Akorát jsem pozměnila poměr mouky na 2 hrnky žitné a 2 hrnky hladké. Jelikož tmavé chleby máme radši :-))

  2. pavlínkakyticka   23.01.2016 | 12:08 | reagovat |

    bohuzel jem to nechala zadelatr i v pekarne ale je tam hodne tekutin na to jak malo sypkych ingredienci, testo bylo hodne lepive mouky je tam opravdu zadane spatne mnozstvi... Musela jsem mouky hodne dodavat .. Jinak chutove neni spatne ale recept me trochu odradil bohuzel :-( :-(

  3. yvonx   08.01.2016 | 11:20 | reagovat |

    Jarda . odrazuje mě 12 - 18 hodin kynutí nezajímavé.....děkuji

    1. žena   08.01.2016 | 19:23 | reagovat |

      dyť mezi tim nehneš ani prstem

    2. Tahitty   21.05.2016 | 12:47 | reagovat |

      Droždí dávám čerstvé, množství v poměru k mouce (asi 3/4) kostky. v teple kyne max. dvě hodiny a je výborný :) ;-)

  4. Michaela_93   30.11.2015 | 12:24 | reagovat |

    Právě jsem chleba vytáhla z trouby a vypadá parádně i skvěle voní! :) Ted jsem jen zvědavá jak vypadá uvnitř :)

  5. Věra   06.11.2015 | 7:18 | reagovat |

    A Leošek se nebrání .... Proč někteří lidé vydávají recepty za své ? Tento recept byl přímo tady zveřejněn v únoru 2011, od té doby jiný chleba nepeču. A Leošek píše, že dává 1 hr. hladké mouky, 2 hr. polohrubé a 1 hr. žitné. Musím říct, že tahle kombinace je nejlepší. A pečou ho moji známí a známí ... dá se říct geometrická řada. Moje zkušenost - opravdu stačí půl kávové lžičky instantního droždí, nezapomenout na ocet a vždycky se povede. Důležité je kynutí a to nešidím, nechávám 18 hodin. ...
    Kdo je tedy autor - před tím smekám ! :-) :-) :-)

    1. Kačenka Horáková   08.11.2015 | 16:48 | reagovat |

      Docela kulím oči na to, co tu čtu. To musím být autorka, abych mohla fajn recept, který mám a ráda využívám, zveřejnit? V tom případě pardón. Opravdu jsem měla za to, že webovka s recepty slouží pro recepty, které jsou osvědčené a nějak chválené a chutné, ale že tu na mě někdo bude dělat dlouhý nos kvůli tomu, že už recept četl někde jinde s jiným složením… takže BINGO, dámo.

    2. anevanu   30.11.2015 | 9:13 | reagovat |

      já nevím,některé recepty kolují mezi lidmi a jsou si podobné stává se to a zkoušela jsem si tu najít uživatele Leoš nebo Leošek a vůbec jsem ho tu nenašla.takže dámo kdepa ten receptík je XD :-|

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině
8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem 8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web