Domácí chleba

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Žitná chlebová mouka 1 hrnek
Hladká mouka 3 hrnek
Drcený kmín 1 lžička
Sůl 2 lžička
Sušené droždí 1 špetka
Ocet 1 lžička
Studená voda 2 hrnek
Domácí chleba

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám, posypu chlebovou moukou, přikryju a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové teplotě. Znovu promíchám, znovu zasypu a nechám 30 minut odpočinout. Zatím zapnu troubu na 230°, nechám v ní rozehřát hrnec na půl hodiny, pak do něj dám těsto, zasypu kmínem a přikryté poklicí peču° na 230°. Po půl hodině sundám poklici, dopeču 20 minut na 220°, vyklopím na mřížku a chleba je hotový.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 24 x
1-
4.7 24 5 1
Špagety s hráškem a tyrolským špekem Připravte se na jaro s hráškem Články z

Komentáře k receptu: Domácí chleba

Komentáře

  1. Jiřina Kokešová   26.03.2017 | 7:59 | reagovat |

    Tento chleba už dělám poněkolikáté a je vynikající. Vždy se my povedl. večer zadělám a ráno upeču <3 <3

  2. Demiii   09.02.2016 | 13:25 | reagovat |

    Tento recept jsem odzkoušela už asi 5x a pokaždé se po něm jen zaprášilo. Akorát jsem pozměnila poměr mouky na 2 hrnky žitné a 2 hrnky hladké. Jelikož tmavé chleby máme radši :-))

  3. pavlínkakyticka   23.01.2016 | 12:08 | reagovat |

    bohuzel jem to nechala zadelatr i v pekarne ale je tam hodne tekutin na to jak malo sypkych ingredienci, testo bylo hodne lepive mouky je tam opravdu zadane spatne mnozstvi... Musela jsem mouky hodne dodavat .. Jinak chutove neni spatne ale recept me trochu odradil bohuzel :-( :-(

  4. yvonx   08.01.2016 | 11:20 | reagovat |

    Jarda . odrazuje mě 12 - 18 hodin kynutí nezajímavé.....děkuji

    1. žena   08.01.2016 | 19:23 | reagovat |

      dyť mezi tim nehneš ani prstem

    2. Tahitty   21.05.2016 | 12:47 | reagovat |

      Droždí dávám čerstvé, množství v poměru k mouce (asi 3/4) kostky. v teple kyne max. dvě hodiny a je výborný :) ;-)

  5. Michaela_93   30.11.2015 | 12:24 | reagovat |

    Právě jsem chleba vytáhla z trouby a vypadá parádně i skvěle voní! :) Ted jsem jen zvědavá jak vypadá uvnitř :)

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web