Autor:

Masarykovo cukroví

120 minut PT0H120M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Moučkový cukr 100 g
Rostlinný tuk 200 g
Žloutek 1 ks
Lískové oříšky 150 g
Kakao
2-3
3 lžíce
Masarykovo cukroví

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Celé oloupané lískové ořechy nejlépe na noc namočíme do studené vody. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, zapracujeme celé lískové ořechy a těsto rozdělíme na tři díly.

Z každého vyválíme váleček o průměru cca 4-5 cm. Zabalíme do folie a dáme nejlépe přes noc do chladu ztuhnout. Ostrým nožem nakrájíme kolečka asi 5 mm a na vymazaném plechu upečeme. Vlahé obalujeme v moučkovém cukru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 30 x
2+
4.38 30 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 30x)
Reklama
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Masarykovo cukroví

Komentáře

  1. poter   13.12.2014 | 14:58 | reagovat | závadný

    Tohle je jedno z mých nejoblíbenějších cukroví-akorát nedávám kakao-vloni jsme ho snědli ke kafíčku už před vánoci,letos jsem zkusila oříšky namočit v rumu-tak uvidím:-))
    nechápu jak někdo může mít tvrdé jak beton???já ho mám krásně křehoučké-ty ořechy jsou lepší namáčet déle-ale ze začátku jsem máčela jen asi hodinu a taky to šlo nakrájet,vzhledově nic moc,ale chutově-mnamka <:-)

  2. Věra   30.11.2013 | 13:20 | reagovat | závadný

    Já ho dělám už snad 20 let,osvědčený od babičky: 300 g hl. mouky,170 g lískových oříšků,200 g másla,100 g moučk. cukru,1 lžíce kakaa,1 vanilk. cukr. Oříšky namočit nejméně hodinu předem,pak vysušit. Smícháme ingredience v těsto,do kterého vmícháme oříšky. Utvoříme válečky( 3-4 cm), které zabalíme do alobalu a dáme do druhého dne odležet do lednice. Pak krájíme kolečka. Péct na 150 st. Vlažné obalit v moučk. cukru. Peču tak 3 týdny před Vánocemi. :-)

  3. majda   22.11.2013 | 12:47 | reagovat | závadný

    jednou jsem ho dělala a už nikdy více,tvrdý jako beton škoda oříšku a atd..... O:-) :-\

  4. Šary   16.12.2011 | 20:29 | reagovat | závadný

    Dobrý den,
    já jsem tento recept obdržela od kamarádky, tak jsem ho též letos zkusila. Musím říst, že nic moc :-( . Krásně voní, když se peče, ale chuť skoro žádná, hrozně nevýrazná.. takže- znám daleko lepší cukroví ! Nevím, co na to rodina, ale už vím, že ho péct nebudu.

    1. Karlos   14.12.2012 | 17:25 | reagovat | závadný

      Možná zkus dát místo rostlinného tuku klasické máslo, je to veliký rozdíl... :-)

      1. zuzana   24.04.2013 | 18:08 | reagovat | závadný

        .... a místo lískových ořechů nějaké jiné a místo kakaa skořici a místo ...... atp. :-X Prostě a jednoduše upečte si jiné cukroví ......... S přáním dobré chuti Zuzana

  5. spejsek   08.12.2011 | 14:27 | reagovat | závadný

    Mám na Vás dotaz- jak dlouho vydrží těsto v lednici. Zadělala jsem si těsto na linecké, vynilkové nebe a na toto cukroví v neděli a dnes je čtvrtek myslíte, že tomu těstu může něco být? Masarykovo se mi moc nezdá. Co myyslíte? Děkuji za odpovědi.

    1. mmajjkka   08.12.2011 | 18:09 | reagovat | závadný

      Já bych v tom neviděla problém. Já si těsto taky zadělala, pak jsem ochořela a než jsem se vzpamatovala, tak byl týden pryč. A jsou výborné.

      1. spejsek   13.12.2011 | 17:42 | reagovat | závadný

        Děkuju
        :-)

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 15 ... 20 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web