Autor:

Masarykovo cukroví

120 minut PT0H120M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Moučkový cukr 100 g
Rostlinný tuk 200 g
Žloutek 1 ks
Lískové oříšky 150 g
Kakao
2-3
3 lžíce
Masarykovo cukroví

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Celé oloupané lískové ořechy nejlépe na noc namočíme do studené vody. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, zapracujeme celé lískové ořechy a těsto rozdělíme na tři díly.

Z každého vyválíme váleček o průměru cca 4-5 cm. Zabalíme do folie a dáme nejlépe přes noc do chladu ztuhnout. Ostrým nožem nakrájíme kolečka asi 5 mm a na vymazaném plechu upečeme. Vlahé obalujeme v moučkovém cukru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 27 x
2+
4.48 27 5 1
Reklama
Sušenky s arašídovým krémem Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty! Články z

Komentáře k receptu: Masarykovo cukroví

Komentáře

  1. PaD   16.12.2016 | 20:25 | reagovat |

    Neni nejhorsi, ale spatne se krajelo a cukr nam na nich spatne drzel, tak jsme zdobili radsi jen cokoladou. Pridavame fotku.

  2. poter   13.12.2014 | 14:58 | reagovat |

    Tohle je jedno z mých nejoblíbenějších cukroví-akorát nedávám kakao-vloni jsme ho snědli ke kafíčku už před vánoci,letos jsem zkusila oříšky namočit v rumu-tak uvidím:-))
    nechápu jak někdo může mít tvrdé jak beton???já ho mám krásně křehoučké-ty ořechy jsou lepší namáčet déle-ale ze začátku jsem máčela jen asi hodinu a taky to šlo nakrájet,vzhledově nic moc,ale chutově-mnamka <:-)

  3. Věra   30.11.2013 | 13:20 | reagovat |

    Já ho dělám už snad 20 let,osvědčený od babičky: 300 g hl. mouky,170 g lískových oříšků,200 g másla,100 g moučk. cukru,1 lžíce kakaa,1 vanilk. cukr. Oříšky namočit nejméně hodinu předem,pak vysušit. Smícháme ingredience v těsto,do kterého vmícháme oříšky. Utvoříme válečky( 3-4 cm), které zabalíme do alobalu a dáme do druhého dne odležet do lednice. Pak krájíme kolečka. Péct na 150 st. Vlažné obalit v moučk. cukru. Peču tak 3 týdny před Vánocemi. :-)

  4. majda   22.11.2013 | 12:47 | reagovat |

    jednou jsem ho dělala a už nikdy více,tvrdý jako beton škoda oříšku a atd..... O:-) :-\

  5. Šary   16.12.2011 | 20:29 | reagovat |

    Dobrý den,
    já jsem tento recept obdržela od kamarádky, tak jsem ho též letos zkusila. Musím říst, že nic moc :-( . Krásně voní, když se peče, ale chuť skoro žádná, hrozně nevýrazná.. takže- znám daleko lepší cukroví ! Nevím, co na to rodina, ale už vím, že ho péct nebudu.

    1. Karlos   14.12.2012 | 17:25 | reagovat |

      Možná zkus dát místo rostlinného tuku klasické máslo, je to veliký rozdíl... :-)

      1. zuzana   24.04.2013 | 18:08 | reagovat |

        .... a místo lískových ořechů nějaké jiné a místo kakaa skořici a místo ...... atp. :-X Prostě a jednoduše upečte si jiné cukroví ......... S přáním dobré chuti Zuzana

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 15 ... 20 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web