Šumajzl

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g fazole
    • 100
      g kroupy
    • 50
      g sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zvlášť uvaříme fazole, zvlášť kroupy (moc neproplachujeme vodou). Na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibulku s plátky česneku. Vše promícháme, osolíme, opepříme a zapečeme v předem vyhřáté troubě. Podáváme s kysaným zelím a pečivem.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Vegeta
    Vegeta |

    16. 10. 2010 20:48

    Toviszejo! Sadlo tam dej a hod to do bezmasych. Sadlo se dela z obili!

  • Pavel Svítok
    Pavel Svítok |

    7. 3. 2009 22:30

    Stacia fazule, ryza a mast, najlepsie husacia. Mnam

  • Petra Lačňáková
    Petra Lačňáková |

    26. 7. 2007 18:03

    Šumajzl u nás se míchá s uzeným-nejlépe kolenem.A když jsou kroupy vařené v onom uzeném vývaru,to je teprve papu!!!

  • Eva M.
    Eva M. |

    19. 8. 2005 03:40

    Se skvarkama a kroupami je to vynikajici.

  • Marci K
    Marci K |

    23. 3. 2005 15:09

    A ještě lepší varianta je - místo krup dejte rýži, cibulku opečte až do křupava. V tom případě nedávejte česnek, jinak to bude hořké.

  • Šárka Mášová
    Šárka Mášová |

    21. 1. 2005 18:00

    Daleko lepší je vyškvařit špek a teprve na škvarcích osmažit cibuli. Cibule se nebojte, dávám jí podstatně víc.