Autor:

Výborný kuskus

Střední
Ingredience
Kuskus  
Máslo  
Olej  
Rajčata  
Okurka salátová  
Nakládaná kukuřice  
Sojová omáčka  
Pepř mletý  
Sůl  
Česnek  
Kečup - jemný
a jogurt možno nahradit tatarkou
 
Paprika
hrubostěnná paprika
 
Výborný kuskus

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Kuskus připravíme dle návodu (přidat 3 lžíce oleje, pořádně promíchat, přisypat do 250 ml vroucí vody a vařit, než se voda vsákne/vypaří, odstavit s pokličkou na 2 minuty, přidat trochu másla a 3 minuty znovu povařit) a ještě teplý rozdělíme do misek. Připravíme si smícháním jogurtu (nebo tatarky) s kečupem, troškou sójovky, propasírovaným česnekem, pepře a soli omáčku, kterou kuskus zalijeme (nemíchat).

Na tuto vrstvu dáme dostatek sterilované kukuřice, na ní zdobíme rozčtvrcená rajčata, mezi ně kolečka okurek a ze středu kusy hrubostěnné papriky. Můžeme ozdobit petrželkou. Zelenina je v tomto případě vynikající pokrájená nahrubo. Je to zvláštní kombinace teplého kuskusu se studenou zeleninou, která nám ovšem velmi chutná. Jako obměnu lze místo omáčky nalít na kuskus sterilované fazole v rajčatové omáčce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2+
4.22 9 5 1

Komentáře k receptu: Výborný kuskus

Komentáře

  1. Pahavaj   30.07.2014 | 14:53 | reagovat |

    Výborný recept, dal jsem více česneku...česneku nikdy dost =)......použil jsem to jako hlavní chod :)

  2. Alexandra Daňková   09.06.2009 | 22:16 | reagovat |

    právě jsem dojedla a je to moc dobré, nedala jsem ale česnek, jelikož to mám na zítra do práce, tak abych "neobtěžovala" ostatní :o)

  3. Táňa K.   06.05.2009 | 19:31 | reagovat |

    Tento recept mi posloužil spíše jako inspirace, ale opravdu výborná. Použila jsem kuskus ve varných sáčcích, takže ho stačilo povařit 2 minutky. Zeleninu jsem osmahla na troše olivového oleje. Kromě v receptu uvedených druhů zeleniny jsem přidala také žampiony, cuketu, lilek a fazole ve slaném nálevu, nakonec česnek, bazalku a špetku soli. Na talíře jsem dala nejprve kuskus, pak zeleninovou směs a navrch omáčku z bílého jogurtu a trošky kečupu. Bylo to rychlé, zdravé a ohromně chutné. Dávám 1.

  4. Gábina H   28.05.2008 | 14:22 | reagovat |

    Většinou bývá návod na obale kuskusu. Já jej připravuji tak, že jej promíchám s olejem a zaliji vařící vodou o trochu výše, než je hladinka kuskusu, přikryji a nechám tak 10 minut stát, až se voda vsákne a kuskus změkne.

  5. Vladimír Vlček   28.05.2008 | 12:49 | reagovat |

    Možná, že jsem ve vaření či v orientaci na RECEPTY.CZ úplný newbie, ale aby mi takovýto recept byl co platný, tak bych očekával, že mi poradí, kolik toho kuskusu mám do 250 ml vody dát.Ale i tak děkuji za iniciativu autora.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web