Autor:

Výborný kuskus

Střední
Ingredience
Kuskus  
Máslo  
Olej  
Rajčata  
Okurka salátová  
Nakládaná kukuřice  
Sojová omáčka  
Pepř mletý  
Sůl  
Česnek  
Kečup - jemný
a jogurt možno nahradit tatarkou
 
Paprika
hrubostěnná paprika
 
Výborný kuskus

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Kuskus připravíme dle návodu (přidat 3 lžíce oleje, pořádně promíchat, přisypat do 250 ml vroucí vody a vařit, než se voda vsákne/vypaří, odstavit s pokličkou na 2 minuty, přidat trochu másla a 3 minuty znovu povařit) a ještě teplý rozdělíme do misek. Připravíme si smícháním jogurtu (nebo tatarky) s kečupem, troškou sójovky, propasírovaným česnekem, pepře a soli omáčku, kterou kuskus zalijeme (nemíchat).

Na tuto vrstvu dáme dostatek sterilované kukuřice, na ní zdobíme rozčtvrcená rajčata, mezi ně kolečka okurek a ze středu kusy hrubostěnné papriky. Můžeme ozdobit petrželkou. Zelenina je v tomto případě vynikající pokrájená nahrubo. Je to zvláštní kombinace teplého kuskusu se studenou zeleninou, která nám ovšem velmi chutná. Jako obměnu lze místo omáčky nalít na kuskus sterilované fazole v rajčatové omáčce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
2+
4.14 21 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 21x)

Komentáře k receptu: Výborný kuskus

Komentáře

  1. Pahavaj   30.07.2014 | 14:53 | reagovat | závadný

    Výborný recept, dal jsem více česneku...česneku nikdy dost =)......použil jsem to jako hlavní chod :)

  2. Alexandra Daňková   09.06.2009 | 22:16 | reagovat | závadný

    právě jsem dojedla a je to moc dobré, nedala jsem ale česnek, jelikož to mám na zítra do práce, tak abych "neobtěžovala" ostatní :o)

  3. Táňa K.   06.05.2009 | 19:31 | reagovat | závadný

    Tento recept mi posloužil spíše jako inspirace, ale opravdu výborná. Použila jsem kuskus ve varných sáčcích, takže ho stačilo povařit 2 minutky. Zeleninu jsem osmahla na troše olivového oleje. Kromě v receptu uvedených druhů zeleniny jsem přidala také žampiony, cuketu, lilek a fazole ve slaném nálevu, nakonec česnek, bazalku a špetku soli. Na talíře jsem dala nejprve kuskus, pak zeleninovou směs a navrch omáčku z bílého jogurtu a trošky kečupu. Bylo to rychlé, zdravé a ohromně chutné. Dávám 1.

  4. Gábina H   28.05.2008 | 14:22 | reagovat | závadný

    Většinou bývá návod na obale kuskusu. Já jej připravuji tak, že jej promíchám s olejem a zaliji vařící vodou o trochu výše, než je hladinka kuskusu, přikryji a nechám tak 10 minut stát, až se voda vsákne a kuskus změkne.

  5. Vladimír Vlček   28.05.2008 | 12:49 | reagovat | závadný

    Možná, že jsem ve vaření či v orientaci na RECEPTY.CZ úplný newbie, ale aby mi takovýto recept byl co platný, tak bych očekával, že mi poradí, kolik toho kuskusu mám do 250 ml vody dát.Ale i tak děkuji za iniciativu autora.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web