Bulgurové rizoto s hlívou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
3
porce
neuvedeno
autor: Bulgur

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g zeleninová směs
    • 200
      g bulgur
    • 200
      g hlíva ústřičná
    • 50
      g pórek
    • 1
      lžička olivový olej
    • 15
      g máslo
    • 1
      hrst tvrdý sýr
    • 1
      špetka koření libovolné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bulgur propláchneme jako rýži a dáme vařit dle návodu na obalu (já ho dávám do rýžovaru). Mezitím si nakrájíme hlívu ústřičnou, přidáme pórek, zeleninovou směs a necháme restovat na olivovém oleji. Okořeníme dle chuti (majoránka, kmín, sůl, pepř, sladká paprika, orientální koření...) a můžeme přidat kousek másla (může být i bylinkové). Až je hlíva měkká, přidáme uvařený bulgur a podáváme posypané libovolným tvrdým sýrem.
2
K rizotu se výborně hodí salát tzatziki (okurka, bílý jogurt, koření tzatziki, lžička jablečného octa).
Zařazení: Zdravě i chutně

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.