Zdravý a výborný dietní ovesný koláč s tvarohem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 16
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 1
      hrnek ovesné vločky
    • 1
      hrnek kokos
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce med
    • 2
      lžíce rozinky
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 5
      ks jablka
    • 1
      lžička skořice
  • Nádivka
    • 250
      g tvaroh
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 0,5
      hrnek mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny na těsto vložíme do mísy a rychle zamícháme ručním šlehačem. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech/pekáč. Rovnoměrně rozetřeme. Pečeme na cca. 175 stupňů asi 15 - 20 min.
2
Pak zalijeme nádivkou a necháme ještě v troubě asi 10 minut, dokud není nádivka ztuhlá a již neteče. Po vyndání z trouby pokapeme medem a posypeme 1 č. lžičkou skořice.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana
    Ivana |

    7. 4. 2017 23:19

    Prosím prosím vanilkový pudink 2 ks jaký je to objem ? Děkuji

  • Marťan Álien Had
    Marťan Álien Had |

    6. 4. 2017 10:37

    Dělala jsem z polovičních dávek, dala jen jedno jablko, vločky jsem udělala na mouku a trochu nasypala celých. Dělala jsem do kulaté formy, vzniklo těsto cca 2 cm vysoké a navrch jsem dala porci z toho jednoho tvarohu (250 g). Cukr jsem plně vynechala a dala do těsta 1 lžíci medu a do tvarohu lžíce 2. Závěrem můžu říct, že si jdu tento recept zapsat do svého deníku na recepty, protože je opravdu takhle zdravý, bez mouky a v mém případě i se zdravějším sladidlem. A je opravdu chutný. Možná někomu může vadit lepkavější konzistence, to asi ty vločky dělají. Ale aspoň to není suché a když člověk chce jíst zdravěji, ale i tak mlsat, tak je toto dobrá volba. ;-)

  • Dokina
    Dokina |

    24. 3. 2017 11:14

    Zdravím, vločky mleté nebo vcelku či nahrubo? :) Děkuji ;-)

  • Markéta
    Markéta |

    9. 3. 2017 14:39

    Upečeno, báječně voní, je spíš na lžičku, do tvarohu jsem přidala ještě půl sáčku vanilkového pudinku(měla jsem ve vaničce), je opravdu výtečný!Příště udělám navrch 2 tvarohy, vrstva je tenká. Pekla jsem v pekáči skleněném obdélníkovém z IKEA.

  • Markéta
    Markéta |

    9. 3. 2017 14:39

    Upečeno, báječně voní, je spíš na lžičku, do tvarohu jsem přidala ještě půl sáčku vanilkového pudinku(měla jsem ve vaničce), je opravdu výtečný!Příště udělám navrch 2 tvarohy, vrstva je tenká. Pekla jsem v pekáči skleněném obdélníkovém z IKEA.

  • mlh
    mlh |

    10. 12. 2016 13:43

    je opravdu skvělý. Návštěva si přidávala jak o život :D Dala jsem jen 2 jablka a rozinky nahradila ořechama. Nebezpečně návykové

  • Verča
    Verča |

    29. 11. 2016 17:19

    Perfektní, předávám dál a nedám na něj dopustit. A papají ho i chlapi (i když je téměř bez cukru) ;-)

  • Jary
    Jary |

    16. 4. 2016 08:08

    Naprosto luxusní koláč :-)

  • Jary
    Jary |

    16. 4. 2016 08:07

    Naprosto luxusní koláč :-)

  • Jary
    Jary |

    16. 4. 2016 08:07

    Naprosto luxusní koláč :-)

  • Beruška
    Beruška |

    15. 4. 2016 16:40

    Senzační,luxusní koláč.Všem moooooc chutná a peču ho velmi často

  • Nikita
    Nikita |

    23. 3. 2016 09:38

    Supr recept, vynikající odlehčený dezertík (i bez rumu, který nemáme). Těsto jsem dělala z polovičních dávek (do velké kulaté dortové formy) a náplň celou, aby to nebylo suché a vyšla až do krajů. Děkuju :-)

  • JaraYara
    JaraYara |

    15. 11. 2015 19:54

    Tak holky, ve jménu zásob, které jsem chtěla zpracovat, jsem si s receptem trochu pohrála a bylo to báječné! Místo vanilkového šel čokoládový puding, místo kokosu strouhané mandle, místo rozinek datle, cukr jen vanilkový a rum žádný (ten je pořád vypitý). Po upečení jsem použila čokoládovou polevu a celé jsem to posypala postrouhanou čokoládou......... Já vím, trochu víc kalorií, ale no a co. Prozatím se tím nacpali v domě všichni, i nepřátelé zdravých jídel. A to mluví za vše. Děkuji vám za báječný recept, rozhodně se k němu budu vracet. A ráda.

  • Karolína
    Karolína |

    4. 10. 2015 17:21

    Upekla jsem poprve tady tu buchtu, a nevím jestli normálně je taková jalová od jablek. Jaká byla ta Vaše buchta???

  • Tomáš
    Tomáš |

    1. 8. 2015 13:10

    Dívám se na suroviny - co je proboha zdravého na cukru a vanilkovém pudingu?

  • Jaja
    Jaja |

    1. 5. 2015 19:35

    koláč je famozní! O:-)

  • Šárka
    Šárka |

    27. 3. 2015 14:51

    Dnes jsem vyzkoušela a je to vynikající! Jen tvarohu bylo celkem málo :) Osobně mám moc ráda koláče, kde se mohu zakousnout do něčeho jiného, než je mouka. Mimochodem Někdo tu píše, že koláč moc dietní není, ale já napočítala kolem 650 Kj / 100g a to je na moučník setsakra málo :) Dala jsem tedy místo hrnku kokosu (kokos nebyl) další hrnek vloček...Záleží taky na tom, jak má kdo velké hrnky, takže těch 650Kj je opravdu jen orientační.

  • Dáša
    Dáša |

    17. 3. 2015 12:37

    Výborný recept! Dělala jsem přesně dle postupu, jeden tvaroh navrch opravdu stačí ... výborný vláčný koláč! :-))

  • Ana
    Ana |

    31. 1. 2015 01:15

    Dělala jsem a super :-) děkuji.. Určo udělám zas!

  • lenuš
    lenuš |

    20. 1. 2015 18:26

    dělala jsem včera a je vynikající vláčný, pecka pro ty, co moc nemusí sladké ;) <3

  • malkoan1
    malkoan1 |

    13. 9. 2014 11:11

    Vynikající!!! Vřele doporučuju ;-) Pokusila jsem se o něco zdravější variantu a bomba. Lehce stravitelný, chutný a zasytí - dnes jsme měli ke svačině. Místo cukru jsem dala datlový sirup a zrníčka z vanilkového lusku. Přidala jsem i pšeničné klíčky (půl hrnku kokosu a půl hrnku pšeničných klíčků). Místo prášku do pečiva dávám jedlou sodu. Med a rozinky jsem vynechala. Nádivku jsem udělala jenom z vaničkového tvarohu a datlového sirupu. Ozdobila jsem to vlašskými oříšky... ještě teď se mi zbíhají sliny :-) Určitě přidám foto ;-)

  • Lů
    |

    6. 9. 2014 16:05

    Kdy je nejlepší koláč upéct? V den, kdy se zbouchá a nebo den předem, aby se tvaroh rozležel a těsto jablky zvláčnělo? :-\

  • Lenka
    Lenka |

    3. 8. 2014 15:47

    Jelikož se tam puding nedává vařený, ale pouze pudingový prášek, není to ve výsledku vůbec poznat, že tam nějaký puding je. Nahradit - podle mě byste mohla použít škrob.

  • Radka
    Radka |

    17. 7. 2014 21:04

    můžu se zeptat na jak velkou porci tohle zhruba stačí?

  • Dia
    Dia |

    5. 6. 2014 12:50

    Výborné i z pohankových a jáhlových vloček, vláčné :-)

  • Werdula
    Werdula |

    17. 5. 2014 16:53

    vynikajicí

  • I
    I |

    11. 5. 2014 09:42

    Holky, je možné ten pudink něčím nahradit nebo to dělat bez něj, ale třeba s navýšením jiných ingrediencí? :-( chtěla bych to upéct k svátku, ale bohužel, nesmí tam být ten pudink :-\ Děkuji

  • jaroslava chalupova
    jaroslava chalupova |

    10. 5. 2014 14:56

    Kolac vyborny, nemela jsem jablka, tak jsem pouzila mraz. cerny rybiz a pridala jsem dynova seminka do testa. Vim, ze ho budu asi delat casto.:-)

  • allena89
    allena89 |

    7. 5. 2014 09:32

    Opravdu výborný koláč. Vyšel mi na menší plech, poloviční velkého a nádivku jsem udělala ze dvou tvarohů. Puding jsem neměla vanilkový tak jsem dala jeden kokosový a jeden banánovo-karamelový. Perfektní.

  • Mirka
    Mirka |

    5. 5. 2014 19:54

    Děkuji za info...určitě vyzkouším...moc se mi líbí :-))) A dám tvarohy dva.. :-)

  • Orina
    Orina |

    5. 5. 2014 18:29

    Naprosto výtečný koláč. Já ho dala na klasický plech, jablka jsem měla jen tři, tak jsem přidala dvě hrušky a řekla bych, že na ten celý plech by tvarohy mohly být klidně dva. Opravdu mňamka, doporučuji. :-)

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    5. 5. 2014 08:02

    Vy jste dala 1, takže v pořádku. :-) 5 dal/a uživatel/ka sarah_7161

  • Mirka
    Mirka |

    2. 5. 2014 21:11

    Prosím poraďte...na jak velký plech? Nebo dortová forma? Děkuji :-))))

  • Jarka44
    Jarka44 |

    2. 5. 2014 20:59

    Jsem blbec měla rychlou ruk a dala jsem za 5 :-( .A nedá se to opravit. Omlouvám se za to :'( Pravda je taková,že je úžasný. Ráda ho upeču vícekrát <3 :-[

  • Bára
    Bára |

    13. 4. 2014 21:37

    Moc děkuji za skvělý recept. Dneska jsem dortík upekla a je boží! <3

  • Lucie
    Lucie |

    5. 2. 2014 19:31

    Dneska jsem tento koláč dělala a myslela jsem si, že to nebude žádný zázrak, ALE když jsem ho ochutnala! To je mňamka, výžně! :) Určitě vyzkoušejte, doporučuji! :)

  • Jana Nekulová
    Jana Nekulová |

    25. 7. 2013 19:22

    Před chvilkou jsou ho vyndala z trouby a musím potvrdit, že je opravdu výborný - nepřeslazený a přitom velmi chutný. Chválím, za 1 :-)

  • Tina_79
    Tina_79 |

    8. 6. 2013 15:44

    Vynikající - není moc sladký a přesto chutná skvěle!

  • Terez
    Terez |

    23. 5. 2013 15:33

    Koláč jsem pekla asi 25 minut na 175 stupňů a i přesto se dá jíst pouze lžičkou - neztuhl... Můžete někdo prosím poradit?

  • Gabča
    Gabča |

    27. 3. 2013 20:17

    Výborný :) všem moc chutnal, není příliš sladký, přesně podle mého gusta :)

  • dublin.in
    dublin.in |

    18. 3. 2013 14:15

    To jsem též počítala, ale alespoň je zdravý a dobře stravitelný ... a dietní možná proto, že neobsahuje skoro žádné tuky :-)

  • dublin.in
    dublin.in |

    18. 3. 2013 14:14

    Dobrý den, omlouvám se za pozdní reakci, ale nevšimla jsem si, že jste psala, dokud jsem neotevřela recept, abych koláč znovu upekla. Jablka strouhám na hrubo a do těsta přidávám opravdu prášky ze dvou pudinků. Tvaroh dávám měkký, ne ve vaničce a krásně drží, toho se bát nemusíte. Dva tvarohy jsem ještě nezkoušela. Mě to takto vyhovuje, ale můžete zkusit :-)

  • ewelina.hr
    ewelina.hr |

    10. 2. 2013 16:52

    Ráda bych také vyzkoušela ovesný koláč s tvarohem a u Vás jsem našla, že jste ho pekla již několikrát. Mohu se zeptat, zda opravdu dáváte do těsta 2 pudinky? A ta jablka strouháte na jablkovém struhadle nebo na jemném na jablkovou kaši? Přiznám se, že část pudinku bych spíš dala do tvarohu, aby lépe držel a netekl. I toho tvarohu bych dala asi více, zdá se mi, podle fotek, že té nápně je jen malá vrstva, ale třeba je to právě takto dobré. Prosím tedy o Váš názor. Děkuji :-)

  • Deliev
    Deliev |

    4. 12. 2012 16:24

    Počítala jsem, jestli je koláč opravdu dietní a moc není. Vychází to 1000 kj na 100 g. Ale jinak je výborný a nikdo nepoznal, že je z ovesných vloček. Taky se snadno peče a zvládne ho každý začátečník. Děkuji za recept :-)

  • dublin.in
    dublin.in |

    21. 11. 2012 09:45

    Koláč jsem pekla už asi po 4. a vždy a všude má veliký úspěch, proto jsem si dovolila přidat ze dvě fotky, ty tady totiž chybí <3

  • dublin.in
    dublin.in |

    25. 9. 2012 12:52

    Když jsem vše promíchala a dala péct, moc jsem tomu nevěřila, vypadalo to jako spatlanice, ale když jsem ochutnala, málem jsem padla, je to výborné, naprosto dokonalé, určitě budu dělat častěji :-)

  • Šárka
    Šárka |

    22. 4. 2012 19:33

    Už se to peče, jsem zvědavá , jak se to povede :) :-)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    23. 2. 2010 13:55

    Gábi, sypké pudinky tady fungují místo mouky, takže ano, použije se prášek. Koláč jsem nepekla, ale myslím, že tím nic nezkazíš, když smícháš všechno, co je uvedeno v ingrediencích pro těsto. Med i skořice jsou jen ochucovadla, na konzistenci těsta nebudou mít vliv. A na závěr pokapat ještě medem a posypat skořicí jako třešničku na dortu :-)

  • Gabriela Hájková
    Gabriela Hájková |

    23. 2. 2010 13:26

    zní to dobře, ale vůbec nerozumím tomu co se mýchá s čím. Třeba ta skořice, jestli se dává i do toho těsta, zda tam patří i ten med, nebo to je až na konci?a ty pudinky jako jen prášky se tam vysypají, jo?