Autor:

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

50 minut PT0H50M
Snadné
Porce: 4
Hlavní jídlo
Vepřový jazyk 3 ks
Cibule
velká nebo 2 menší
1 ks
Mrkev
velké
3 ks
Kořen petržele 2 ks
Celer
polovina menšího
 
Špek 100 g
Vepřové sádlo 1 lžíce
Horká voda 5 dl
Zakysaná smetana
hustá
1 kelímek
Sůl  
Divoké koření
Tymián (tymiánem nešetříme:)), bobkový list, celý pepř, nové koření
 
Příloha
Houskový knedlík
podle receptu: Výborné hrníčkové knedle http://www.recepty.cz/recept/vyborne-hrnickove-knedle-19106
 
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Postup přípravy:

Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme.
Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout. Do Pascalova hrnce vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Poté přidáme koření (celé koření si dávejte do čajového pytlíku nebo do uzavíratelného sítka na čaj - nebudete poté muset hledat kuličky), vše zalijeme horkou vodou, přidáme jazyky a při nejvyšším tlaku hrnce dusíme 30 minut.
Poté hrnec odtlakujeme, vyndáme a oloupeme jazyky od kůže a pustíme se do tvorby omáčky. Z té se vyjmou kuličky koření a bobkový list a vše se pomixuje do konzistence kremžské hořčice. Jestli je omáčka málo hustá, tak si ji můžeme trochu svařit nebo použít mouku na zahuštění, ale to já neuznávám, omáčky je vždy dost a po rozmixování je hezky krémová :-P
Při vypnutém sporáku si omáčku dochutíme solí a zamícháme celý kelímek zakysané smetany.
Na talíř si nandáme omáčku, na ní masíčko a spolu z domácím knedlíčkem si celá rodina pošmákne. Dobrou chuť!

(Nekterým se zdá nechutné vařit jazyk vepře, ale stačí, když to pojmenujete vepřové masíčko, nikdo po nakrájení uvařeného jazyka zatím nepoznal, že to je jazyk a to měkoučké šťavnaté masíčko celé snědli. Nebe v hubě. ;))

Jako přílohu doporučuji výborné hrníčkové knedle dle zdejšího receptu dostupného na adrese: http://www.recepty.cz/recept/vyborne-hrnickove-knedle-19106

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Komentáře

  1. Radek   06.08.2013 | 22:21 | reagovat | závadný

    zkusil jsem poprvé, a měj jsem trochu více koření takže to bylo hodně ,,na divoko,, přidal jsem jednu lžíci povidel a opravdu luxus :D

  2. QTK   22.03.2013 | 15:08 | reagovat | závadný

    Co je to Pascalův hrnec? Já znám pouze Pascalův binomický trojúhelník...

    1. goar   30.08.2014 | 22:47 | reagovat | závadný

      Pascalův hrnec je neexistující krávovina - jak jinak to popsat :))

    2. Petite   11.03.2015 | 23:25 | reagovat | závadný

      Jistě došlo k drobnému omylu, v obou případech bychom byli ve Francii v 17. století na poli matematiky a fyziky. Jen na kulinářských stránkách Denis Papin zůstal trochu ve stínu Blaise Pascala. Žádná tragedie. My si to přeložíme.

  3. michal_masek   05.03.2013 | 11:17 | reagovat | závadný

    vařím jakzyk a najednou mi z toho vyjde svíčková :), ale je luxusní to se musí nechat !

  4. Leszek   12.01.2013 | 12:06 | reagovat | závadný

    Děkuji, těší mě :-*

  5. Žanetka2411   04.11.2012 | 13:27 | reagovat | závadný

    Fáááákt luxusní.. Dneska jsem dělala na oběd ááá , no prostě mňááááám <3 <3 <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web