Autor:

Ostružinový řez

120 minut PT0H120M
Snadné
Porce: 36
Ingredience
Vejce 8 ks
Cukr krystal 550 g
Polohrubá mouka 260 g
Olej 2 lžíce
Prášek do pečiva 2 lžička
Kakao 2 lžíce
Hera
máslová příchuť
250 g
Vanilkový pudink 2 balení
Ostružiny 600 g
Voda 500 ml
Čokoláda na vaření 150 g
Tuk
100% např Iva
80 g
Šlehačka 1 ks
Cukrářské zdobení
nebo cukrové drobné květy
36 ks
Ostružinový řez

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Bílky se 150 g cukru ušleháme na tuhý sníh, přidáme 1 lžíci oleje a 130 g polohr. mouky smíchané s 1 lžičkou kypřícího prášku.
Žloutky utřeme se 130 g cukru do pěny, přidáme kakao, 1 lžíci oleje a 130 g polohr. mouky smíchané s 1 lžičkou kypřícího prášku.
Na plech vyložený papírem na pečení děláme z tmavého těsta kopečky a na ně rozetřeme bílé těsto a pečeme na 200°C asi 20 minut.

Ostružinová náplň:
Ostružiny, 250 g kryst. cukru a 400 ml vody přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Poté scedíme a scezené a vymačkané ostružiny rozetřeme na vychládlý plát.
Ve 100 ml vody rozmícháme 2 vanilkové pudinky a vlijeme do ostružinové vody a za stálého míchání uvaříme husté želé.
Do vyšlehané Hery zašleháme 2/3 vychlazeného želé a 1/3 teplého želé rozetřeme na ostužiny, které máme na plátu. Potom dáme růžovou náplň a zarovnáme.

Čokoládu rozpustíme se 100% tukem a polijeme řez. Pak ozdobíme kopečkem šlehačky a posypeme cukrovými drobnými kvítky nebo jinou drobnou ozdobou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Ostružinový řez

Komentáře

  1. ja   18.08.2014 | 19:17 | reagovat | závadný

    zajímavé

  2. Gita   18.08.2014 | 8:10 | reagovat | závadný

    Teda Aničko, máš je náádherné, mňam mňam :-) :-)

    1. Anicka59   19.08.2014 | 17:36 | reagovat | závadný

      Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web