Autor:

Ostružinový džem s jahodami

30 minut PT0H30M
Ingredience
Cukr 500 g
Kyselina citronová 1 lžička
Želírovací prostředek
želírfix 2:1
 
Ostružiny 1000 g
Jahody 200 g
Ostružinový džem s jahodami

Postup přípravy:

Postup závisí od toho, zda chcete mít v džemu kousky jahod a zda vám vadí semínka.

Omyté ostružiny a jahody poduste a krátce povařte. Pak rozmixujte a přepasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili semínek. Připraví vás to asi o pětinu až čtvrtinu váhy ostružin.

V případě, že chcete mít v džemu kousky jahod, nejprve poduste a rozmixujte ostružiny, propasírujte. Pak přidejte jahody a krátce povařte - pak můžete trochu rozšťouchat šťouchadlem na brambory.

Samozřejmě nemusíte pasírovat, pokud vám nevadí semínka, v tom případě stačí 800 g ostružin.

Přidejte kyselinu citronovou, vmíchejte želírfix a cukr.

Cukru dejte alespoň 500 g, záleží ale na vaší chuti a na kyselosti ostružin, takže můžete dát trochu víc.
Za stálého míchání 1-2 minutky povařte a plňte do čistých, suchých sklenic. Před zavíráním očištěte závity (pokud se je vám povedlo upatlat jako mně) a zavřete. Obraťte dnem vzhůru alespoň na 5 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Ostružinový džem s jahodami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web