Autor:

Škvarkové pagáčiky

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Škvarky 250 g
Vařené brambory
2-3
3 ks
Tuk 1/2 kostka
Droždí
20-30
30 g
Vejce
1-2
2 ks
Mléko
do kvásku
2 dl
Sůl  
Pepř mletý  
Škvarkové pagáčiky

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Těsto: prosátou mouku, kvásek, sůl a vejce vypracujeme na vláčné tužší těsto a necháme vykynout. Polovinu škvarek pomeleme, druhou polovinu nadrobno nasekáme, přidáme změklý tuk, sůl, pepř, brambory (ty pomeleme společně se škvarky) a dobře vymícháme. Když těsto nakyne, vyválíme ho a natřeme na něj škvarkovou směs. Několikrát popřekládáme a necháme kynout 10-15 minut. Potom opět vyválíme a popřekládáme. Překládání a válení opakujeme 3x, aby byly pagáčiky pěkně vrstvené. Naposledy vyválíme na 1-1,5 cm, nožem naznačíme mřížku a povykrajujeme. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme ještě osolit a posypat kmínem nebo sezamem. Upečeme do růžova.
Tento recept mám od svého tchána. Pagáčiky jsou vynikající a všichni si na nich vždy pochutnají.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Škvarkové pagáčiky

Komentáře

  1. ordofon   02.02.2014 | 0:54 | reagovat | závadný

    Škvarkové pagáče a k tomu valašská zelńačka jsou asi to nejlepší jídlo co znám.

  2. eva   14.01.2014 | 17:04 | reagovat | závadný

    nechápu proč másli do škvarků? snad sádlo ne? :-\

  3. Ružena Sucha   08.02.2013 | 20:58 | reagovat | závadný

    Dobré nápady a dobré chutě ;-)

  4. MJG   16.10.2012 | 9:50 | reagovat | závadný

    Tak to ja zas resim problem, kam ty skvarky schovat, aby mi trochu zbylo do nejake te dobroty, jako jsou pagace

  5. jmuell1   14.06.2012 | 14:26 | reagovat | závadný

    Jsou opravdu výborné! Děkuji za prima recept, určitě budu opakovat a opakovat! Stále jsem řešila "problém", co se škvarky, které zbydou, když si škvařím sádlo, a doma je nikdo nechce. Teď už vím! :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web