Autor:

Červená řepa po řecku

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Červená řepa  
Česnek  
Olivový olej  
Červená řepa po řecku

Postup přípravy:

Řepu uvařime v horké vodě doměkka (podle velikosti - ty velké se vaří i déle než hodinu), zkoušejte měkkost třeba špejlí, nebo vidličkou. Poté vodu slejte a řepu zalijete vodou studenou - lépe se pak sloupává slupka.

Oloupanou řepu pak nakrájejte na kolečka, tak 0,5 mm široká (pokud je řepa velká rozpůlte si ji). Česnek (podle odhadu a snášenlivosti, já na jednu velkou řepu dám třeba 3-4 stroužky) nakrájejte na plátky, a pak všechny ingredience prokládejte: olej s česnekem, na to pár plátků řepy, opět olej a česnek a řepu... aby se vše dobře „provinulo“.

Řepa v oleji nemusí plavat. A nemusí se ani solit. Nejlepší je uložené do druhého dne (v lednici).

Jím to jen s pečivem jako studenou večeři, ale hodí se i jako přílohová zelenina.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1-
4.71 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 7x)

Komentáře k receptu: Červená řepa po řecku

Komentáře

  1. Tom   21.03.2015 | 16:31 | reagovat | závadný

    vychytavky:varim repu v osolene vode aby nepoustela mineraly bobkovy list a hrebicek doda smak. vodu pouziju na borsc, cesnek co obcas zbyde davam do oleje do sklenky v lednici.

  2. Imzadi   18.03.2013 | 16:15 | reagovat | závadný

    potřebovala jsem dodělat nějaké zbytky, takže jsem si recept poupravila přidáním kyselých okurek a romadůru...pracovně jsem si tuhle obměnu nazvala "noc s nepřítelem", ale moc jsem si pochutnala :oD

  3. ZuzíkŘ   13.09.2011 | 20:06 | reagovat | závadný

    Opravdu dobrota a s čerstvým chlebem výborné

  4. Tereza J.   02.03.2008 | 16:50 | reagovat | závadný

    Robila som presne podľa návodu-len cvikla, cesnak a olivový olej. Dobrota. Žiadna soľ, absolútne tam nechýbala, bolo to výborné, nechala som 1 deň v chladničke uležať. Je pravda, že sme to jedli s klobásovým chlebíkom, ale určite to budem robiť často. Dávam veľkú 1:)))

  5. Helena   21.02.2008 | 17:51 | reagovat | závadný

    Zbylo mi trochu řepy s česnekem a olejem z prvního dne, tak jsem vše pokrájela na drobno, k tomu trochu cibulky a sterilizované okurky na drobno. Okurek asi tolik co řepy. Zalila pár lžičkami láku s okurek a bylo to taky výborné. K chlebu s tav.sýtem nebo jako pikantní příloha-chuťovka.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web