Červená řepa po řecku

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • červená řepa
    • česnek
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řepu uvařime v horké vodě doměkka (podle velikosti - ty velké se vaří i déle než hodinu), zkoušejte měkkost třeba špejlí, nebo vidličkou. Poté vodu slejte a řepu zalijete vodou studenou - lépe se pak sloupává slupka.
2
Oloupanou řepu pak nakrájejte na kolečka, tak 0,5 mm široká (pokud je řepa velká rozpůlte si ji). Česnek (podle odhadu a snášenlivosti, já na jednu velkou řepu dám třeba 3-4 stroužky) nakrájejte na plátky, a pak všechny ingredience prokládejte: olej s česnekem, na to pár plátků řepy, opět olej a česnek a řepu... aby se vše dobře "provinulo".
3
Řepa v oleji nemusí plavat. A nemusí se ani solit. Nejlepší je uložené do druhého dne (v lednici).
4
Jím to jen s pečivem jako studenou večeři, ale hodí se i jako přílohová zelenina.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tom
    Tom |

    21. 3. 2015 16:31

    vychytavky:varim repu v osolene vode aby nepoustela mineraly bobkovy list a hrebicek doda smak. vodu pouziju na borsc, cesnek co obcas zbyde davam do oleje do sklenky v lednici.

  • Imzadi
    Imzadi |

    18. 3. 2013 16:15

    potřebovala jsem dodělat nějaké zbytky, takže jsem si recept poupravila přidáním kyselých okurek a romadůru...pracovně jsem si tuhle obměnu nazvala "noc s nepřítelem", ale moc jsem si pochutnala :oD

  • ZuzíkŘ
    ZuzíkŘ |

    13. 9. 2011 20:06

    Opravdu dobrota a s čerstvým chlebem výborné

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    2. 3. 2008 16:50

    Robila som presne podľa návodu-len cvikla, cesnak a olivový olej. Dobrota. Žiadna soľ, absolútne tam nechýbala, bolo to výborné, nechala som 1 deň v chladničke uležať. Je pravda, že sme to jedli s klobásovým chlebíkom, ale určite to budem robiť často. Dávam veľkú 1:)))

  • Helena
    Helena |

    21. 2. 2008 17:51

    Zbylo mi trochu řepy s česnekem a olejem z prvního dne, tak jsem vše pokrájela na drobno, k tomu trochu cibulky a sterilizované okurky na drobno. Okurek asi tolik co řepy. Zalila pár lžičkami láku s okurek a bylo to taky výborné. K chlebu s tav.sýtem nebo jako pikantní příloha-chuťovka.

  • Helena
    Helena |

    15. 2. 2008 18:35

    Tak jsem to vyzkoušela s balsamicem, nesolila jsem, jen na tenké plátky řepa, proložená česnkem a olivový olej. Bylo to dobré. Budu dělat, určitě je to moc zdravé.

  • Helena
    Helena |

    14. 2. 2008 18:30

    Jaký ocet mám do řepy dát, balsamico, nebo jiný ?A také nechat uležet nebo podávat ihned ?Děkuji

  • sara papakonstantinou
    sara papakonstantinou |

    23. 2. 2007 21:56

    taky se v Recku dava do repy ocet, bez toho by to tady ani snad nejedli. jinak ok. Taky ale vari listi z cer vene repy, dohromady. na talir dame vymackane listi, pak kolecka. vse zalit oliv.olejem, cesnek, sul, ocet.

  • roman hanousek
    roman hanousek |

    23. 12. 2006 14:05

    Červenou řepu je lépe vařit v tlakovém hrnci.Pak je hotová do 20-ti minut.