Ostružinový dezert

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
240 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg ostružiny čerstvé
    • 200
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opláchnuté ostružiny osušte a rozmixujte tyčovým mixérem. Šťávu pak přeceďte přes vrstvu gázy do misek nebo pohárků a nechte několik hodin stát na teplém místě bez toho, že byste jí míchali nebo nádobkami potřásali. Šťáva ztuhne jako želé.
2
Podávejte s kopečkem dotuha ušlehané smetany.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    21. 10. 2012 20:34

    Není to moc kyselé,když se nepřidává cukr?Mám moc ostružin v mražáku,tak bych to chtěla zkusit. :-\

  • lenka.rakova
    lenka.rakova |

    17. 10. 2012 22:01

    Použila jsem mražené ostružiny a fungovalo také, jen doba tuhnutí byla o pár hodin delší. Výborné.