Ostrokyselá čínská polévka

Hodnocení:

Moje:

40 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g tofu
    • 100
      g mrkev
    • 100
      g pórek
    • 2
      ks vejce
    • rýžový ocet
    • černé houby
    • olej
    • 1
      ks chilli papričky
    • solamyl (bramborový škrob)
    • sojová omáčka Yamasa
    • chilli
    • drůbeží vývar
    • 100
      g kuřecí prsa vykoštěná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpálíme ole v hrnci. Kuřecí maso a chilli papričku nakrájíme nadrobno a dáme dusit k oleji. Nakrájíme mrkev a pórek, přidáme k masu a posypeme lžičkou mletého chilli. Zamícháme a podlijeme kuřecím vývarem. Vaříme cca 20 minut.
2
Tofu a černé houby nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Dochutíme sojovou omáčkou a rýžovým octem. Vajíčko rozmícháme a nalijeme do polévky.
3
Přisypeme solamyl a vaříme cca 10-15 minut. HOTOVO.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Luboš
    Luboš |

    11. 3. 2017 18:34

    Bez kuřete, jen se zel. vývarem a také moc dobrá ! Ještě jsem kvůli kyselosti přidal dvě lžíce nakládaného zelí a ještě lepší. 8-)

  • kalina
    kalina |

    11. 3. 2017 09:20

    rozdělat ve vodě

  • pavka
    pavka |

    7. 3. 2017 20:44

    Dotaz,škrob se nejdříve rozmíchá ve vodě? A pak zahustí,nebo stačí jenom zaprašit.

  • Radovan
    Radovan |

    10. 2. 2017 22:59

    Dělám již po několikáté a vždy s velkým úspěchem. Děkuji :-)

  • Verča
    Verča |

    23. 3. 2016 09:28

    Perfektní recept, opravdu jako z čínské restaurace. To je mňamka! 8-)