Ostrá papriková krémová polévka

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      lžíce olivový olej
    • 4
      ks červená paprika (pokrájená)
    • 2
      ks červená cibule
    • 8
      stroužek česnek (na plátky)
    • 2
      ks mrkev (na kousky)
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 1,5
      l zeleninový vývar
    • 2
      ks chilli papričky (rozpůlené a bez semínek)
    • 2
      lžíce zázvor (čerstvý, nastrouhaný)
    • 1
      lžička kurkuma
    • pažitka (najemno nasekaná)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g parmazán (na křupavé chipsy)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozehřejte polovinu oleje a osmažte na něm papriku, cibuli, česnek a mrkev. Vlijte víno, nechte asi pět minut odvařit, pak vlijte vývar. Vložte chillli papričky, přidejte zázvor, kurkumu, osolte a opepřete. Povařte, až paprika změkne, vyjměte chilli papričky a polévku rozmixujte.
2
Podávejte posypané pažitkou, zakápnuté zbylým olivovým olejem a s parmazánovými chipsy. Na ty sýr nahrubo nastrouhejte a lžičkou klaďte na rozehřátou teflonovou pánev bez tuku malé hromádky. Teplem se rozběhnou na placičky. Opatrně je obraťte a nechte i z druhé strany opéci dozlatova a dokřupava. Zatepla je ještě můžete různě vytvarovat.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.