Autor:

Ostrá papriková krémová polévka

Střední
Porce: 4
Ingredience
Olivový olej 8 lžíce
Červená paprika
(pokrájená)
4 ks
Červená cibule 2 ks
Česnek
(na plátky)
8 stroužek
Mrkev
(na kousky)
2 ks
Bílé víno - suché 100 ml
Zeleninový vývar 1,5 l
Chilli papričky
(rozpůlené a bez semínek)
2 ks
Zázvor
(čerstvý, nastrouhaný)
2 lžíce
Kurkuma 1 lžička
Pažitka
(najemno nasekaná)
 
Sůl  
Pepř mletý  
Parmazán
(na křupavé chipsy)
100 g
Ostrá papriková krémová polévka

Postup přípravy:

V hrnci rozehřejte polovinu oleje a osmažte na něm papriku, cibuli, česnek a mrkev. Vlijte víno, nechte asi pět minut odvařit, pak vlijte vývar. Vložte chillli papričky, přidejte zázvor, kurkumu, osolte a opepřete. Povařte, až paprika změkne, vyjměte chilli papričky a polévku rozmixujte.

Podávejte posypané pažitkou, zakápnuté zbylým olivovým olejem a s parmazánovými chipsy. Na ty sýr nahrubo nastrouhejte a lžičkou klaďte na rozehřátou teflonovou pánev bez tuku malé hromádky. Teplem se rozběhnou na placičky. Opatrně je obraťte a nechte i z druhé strany opéci dozlatova a dokřupava. Zatepla je ještě můžete různě vytvarovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1
Reklama
Čokoládové koláčky s želé Čajové pochutnání Články z

Komentáře k receptu: Ostrá papriková krémová polévka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web