Autor:

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Snadné
Smetana ke šlehání 200 g
Omega
nebo Iva
200 g
Hladká mouka
cca
400 g
Moučkový cukr  
Měkký tvaroh 250 g
Vanilkový pudink 2 lžíce
Cukr krupice  
Švestky
(blůmy) nebo třešně (višně), dle potřeby
 
Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Postup přípravy:

Omegu (Ivu) nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme mouku, promícháme a zalijeme smetanou. Vše propracujeme v hladké nelepivé těsto, které necháme krátce odpočinout, pak ho na pomoučněném stole vyválíme na slabý plát, tvořítkem vykrájíme kolečka, do jejich středu dáme trochu tvarohové náplně umíchané z tvarohu, cukru (dle chuti) a pudinkového prášku.
Na tvaroh položíme měsíček švestky nebo půlku třešně, přehneme napůl, okraje pevně přitiskneme k sobě a klademe na plech s pečícím papírem. Dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dorůžova a ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.

Místo Omegy nabo Ivy můžeme použít Heru...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Měsíčky ze sladkých brambor Pohodová čtyřka - batáty, banány, pohanka a zázvor Články z

Komentáře k receptu: Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web