Švestková roláda

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 75
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g hladká mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
  • Náplň
    • 50
      g cukr
    • 1
      sklenice švestkový kompot velká
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • želatina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vanilkový cukr a po jednom všleháme žloutky. Zapracujeme mouku se solamylem. Těsto rozetřeme na plech a upečeme. Upečené těsto vyklopíme na utěrku namočenou ve studené vodě a dobře vyždímanou a s utěrkou stočíme. Po minutě roztočíme a stočíme zpět, už bez utěrky. Necháme vychladout.
2
Odpeckované švestky i se šťávou rozmixujeme, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme nabobtnanou a rozpuštěnou želatinu (množství asi na 400 g hmoty) a necháme chladnout. Když začne masa houstnout, přimícháme vyšlehanou šlehačku a natřeme na piškotový plát. Roládu stočíme opatrně, přehneme ji jen 2-3x. Dáme do chladničky ztuhnout. Před podáváním posypeme jemně práškovým cukrem, můžeme i ozdobit šlehačkou.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    22. 1. 2007 13:28

    Zdenka, kupujem balenie želatíny, ktoré je v malom sáčku, prevažne žltej farby s červeným a zeleným potiskom, jedno balenie na 0,5 l. Dávam 1,5 sáčku.

  • Pajia
    Pajia |

    22. 1. 2007 13:03

    Myslím,že ta nápln by šla dát na upečený piskot a krájet jako řezy.Urcitě to bude moc dobrý.

  • Zdena
    Zdena |

    22. 1. 2007 09:10

    Terezko, prosím koľko tej želatíny - 1 sáčok -želatína je pre mňa španielska dedina a tento koláčik vyzerá super - poradíte?Ďakujem

  • Markéta
    Markéta |

    2. 6. 2006 17:23

    švestky miluju na jakýkoliv způsob a v takové roládě.o))ukládám a vyzkouším.