Švestkové knedlíky

moje hodnocení:

4,1

hodnotilo: 15
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce (Menší)
    • 1
      lžíce cukr
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 0,5
      šálek mléko
    • švestky (Čerstvé nebo mražené)
    • mák mletý (s cukrem nebo strouhaný tvrdý tvaroh)
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo utřeme s vejci a cukrem, vmícháme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme mléko a vypracujeme vláčné, přiměřeně husté těsto, které necháme chvíli odpočinout. Pak z něj uděláme váleček asi 3 cm v průměru a odkrajujeme dílky, kterými obalujeme švestky. Připravené knedlíky vhazujeme do vařící vody, promícháme je vařečkou ode dna, aby se nepřichytily, a na mírném ohni vaříme 8 minut. Na talíři knedlíky překrojíme, posypeme mletým mákem s cukrem nebo strouhaným tvarohem a cukrem a přelijeme horkým máslem.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Stáňa
    Stáňa |

    24. 9. 2015 19:37

    Těsto je lepkavé, vzala jsem lžíci, nabrala těsto, hodila do mouky, oválela a udělala placku- zabalila švestku.

  • Kristynka
    Kristynka |

    14. 9. 2015 11:03

    I já mam takove dilema ale du do toho :-D :-) :-)

  • Kristýna
    Kristýna |

    13. 5. 2015 18:32

    Bohužel těsto opravdu neodpovídá popisu. Podle mého názoru musí být více mouky. Spíše tak 450-500g. Jinak chuťově jsou výborné. :)

  • Dee + Lukáš
    Dee + Lukáš |

    12. 10. 2014 21:21

    Horší recept jsem nikdy neviděla. Množství mouky absolutně neodpovídá. Přidali jsme tam o 200g více mouky a těsto furt lepilo. Nesmysl... Podle vzhledu těsta jsem neměla ani chuť dělat knedlíky.

  • Petra
    Petra |

    14. 9. 2014 13:35

    Dneska jsem je dělala a jsou naprosto úžasný aj na pohled :)....jen je třeba přisypat víc mouky....naučte se pracovat s těstem! Dobrou chuť :-P

  • Lenka N.
    Lenka N. |

    5. 9. 2014 16:07

    Skončii jsme u těsta, horší recept jsem nezkoušela :( ...

  • Dorie
    Dorie |

    29. 8. 2014 12:56

    Dnes jsem dělala knedlíky poprvé. Chuťově byly celkem dobré, ale na pohled nic moc. Snad to časem dopiluju :-\

  • Martin
    Martin |

    16. 8. 2014 12:40

    Varil jsem. Jsou dobre. Z davky mi vyslo 18 knedliku z pulkou svestky uvnitr. Uvarene maji 7cm v prumeru.

  • Terka
    Terka |

    13. 8. 2014 15:51

    Prosím vás, kolik porcí nebo knedlíků to je?

  • jana
    jana |

    8. 5. 2014 14:22

    prostě neumíš knedlíky, to je celý vtip :-P

  • satelit
    satelit |

    8. 5. 2014 13:48

    Špatný recept-nedoporučuji!

  • zuzka
    zuzka |

    4. 12. 2013 12:40

    super recept,dala sem na rady.tvaroh s kostky mene mleka a jen zloutky a mam paradni testo,diky :-)) ;-)

  • Jana
    Jana |

    5. 11. 2013 12:31

    Pro všechny, co to mají řídké.... v první řadě koupit měkký tvaroh v kostce, ne vaničku, to je moc řídké. Jinak perfektní recept, znám dělám... Já dávám jem žloutky.

  • Lucka
    Lucka |

    21. 10. 2013 11:09

    Díky za radu, ještě jsesm nikdy na těsto nezadělávala , snad to dopadne dobře.

  • Alex
    Alex |

    30. 9. 2013 20:51

    Tady někdo z ngativních komentářů asi neumí zadělávat těsto...je potřeba vyválet na mouce,a pak když se válí kuličky, dát si vždy na ruku mouku. Knedlíky právě baštím a jsou luxusní...

  • Petra
    Petra |

    11. 9. 2013 12:14

    Musím říct, že těsto bylo ok - jen je potřeba dát o něco méně mléka. Musíte brát v potaz, že vejce nejsou stejně velké, šálek má každý jinak velký, tvarohů je spousta druhů... Těsto se mi částečně lepilo, ale řídké rozhodně nebylo a knedlíky byly super.

  • ciocarlia
    ciocarlia |

    8. 9. 2013 11:49

    Pěkně blbý recept. Překynuté těsto. Knedlíky nelze uchovat, vyndal jsem je z vody už popraskané. Něco jsme snědli, zbytek vyhodili. Doporučuji těsto udělat podle http://recepty.vareni.cz/merunkove-tvarohove-knedliky/

  • Jitka
    Jitka |

    2. 9. 2013 18:20

    Hodně špatný recept!! Těsto je řídké, autorka asi měla na mysli 2 žloutky namísto 2 vajec!!! :-X

  • Radka
    Radka |

    26. 8. 2013 11:09

    Těsto řídké,lepí se,už opravdu nevím,co s ním mám dělat,nejlépe hodím do koše :-( :-( :-(

  • Soňa
    Soňa |

    5. 8. 2013 18:58

    Tak já nevím jak to tu čtu na jednu stranu komentáře velmi negativní na druhou pozitivní zkusit knedlíky nebo ne toť otázka :-\

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    31. 7. 2013 17:22

    to je važně šlichta...těsto řídké!!!! :-X

  • Zuzi
    Zuzi |

    2. 10. 2012 18:39

    Chtěla bych vidět toho kdo sem dal tak blbej recept :-$ Těsto je řídké ikdyž jsem dala o mnoho víc mouky, pořád je řídké a od švestek se oddělujou. Koukněte se raději na jiný recept.

  • peti
    peti |

    2. 10. 2012 15:46

    vůůbec se nepovedly :( těsto bylo řídké, po vložení do vody se od švestek oddělilo a rozpadlo na malé kousky. Teď mám místo švestkových knedlíků v hrnci bryju :-S

  • Vávra
    Vávra |

    23. 9. 2012 12:46

    humus :'(

  • Vincek
    Vincek |

    23. 9. 2012 12:45

    Tyvole ty knedlíky sou uplně na hovno nikdo nic nedělejte podle tohodle receptu.. leda že byte ctěli těstovou polivku!!!!!!!!!!!! pac a pusu babi děd a Vikina :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-D

  • Věra
    Věra |

    13. 9. 2012 14:18

    Včera jsem je vařila,jsou vynikající,chválim :-) ,fakt super

  • jarca
    jarca |

    3. 9. 2012 13:04

    moooc dobré, skvělý recept na ještě skvělejší knedlíky....Dělala jsem je podle receptu a povedli se na jedničku :-)

  • kukuvaja
    kukuvaja |

    18. 8. 2012 16:14

    Doporučuju náš rodinný recept: 250 g tvarohu, 125 g polohrubé mouky, 60 g změklého másla, 1 vajíčko.

  • Iveta
    Iveta |

    5. 8. 2012 14:44

    ja dělám knedlíky z těchto stránek (www.databazereceptu.org) a jsou taky dobré, akorát trošku z jiného těsta

  • Eva
    Eva |

    5. 8. 2012 12:08

    Souhlasím s Míšou, měla jsem stejný problém. Pořád jsem musela přidávat mouku. Celkově min. 100 g, takže něco je v receptu špatně.... :-X

  • Misa
    Misa |

    30. 7. 2012 13:30

    Ahoj, me se teda ale vubec nepovedly! Vsechno podle receptu a testo strasne lepilo, tak jsem pridavala mouku, abych vubec neco vytvarovala a knedliky se mi na povrchu rozvarily a uvnitr syrove testo....fuj, co ted dam klukum k jidlu? :'(

  • Kikule
    Kikule |

    3. 1. 2012 20:17

    Zdravim, to mléko mi tam moc nesedí v tom receptu, ale jinak jsou dobré :)

  • Ludmila
    Ludmila |

    4. 10. 2011 14:40

    Kolik mouky a kolik mléka

  • denisa
    denisa |

    6. 8. 2011 16:07

    jo tak to si kráva takovej mam názor já hihihih :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    24. 4. 2009 19:27

    Anno vase testo mi chatna, ale je to podle me o zvyku :) presne tak dela knedliky babicka

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    4. 9. 2008 21:39

    Olgo, není tvrdé. Nesmí vám okorat. Proti tomu se dá udělat to, že jej trochu polijete olejem a to také proto, aby se vám nespojily. Stačí přikrýt utěrkou. Zkuste udělat jen z malé dávky a uvidíte. Třeba se zase vrátíte k vašemu těstu. Každá rodina je zvyklá na jiné. Tohle jsem dělala i plněné banánem a posypané upraženou struhankou. Také je to dobré.

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    4. 9. 2008 21:10

    Pani Anka, a nie je to cesto po uvarení tvrdé?keď je to len samá múka a voda.Ja robím zasa cesto zemiakové - uvarené 2 stredne velké zemiaky na jemno postrúham, pridám múku polohrubú alebo hladkú, niekedy aj 1 vajce, nemusí byť, spracujem na nelepivé hladké cesto, rozvalkám, nakrájem naštvorce, zabalím slivku, dám variť.Zemiakov nesmie byť veľa, potom cesto redne.

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    4. 9. 2008 18:55

    Nejllepší knedlíky ze švestek je těsto pařené. To prostě dáte do mísy hladkou mouku a trochu soli a zalíváte to horkou vodou. Kdo nechce, může to zalívat horkým mlékem. Až to trochu schládne, vysypeme na vál a zpracujeme v hladkou hmotu. Udělám hada a nasekám kousky těsta tak, abych do toho zabalila švestku. Těsto pouze tenké. Dám vařit a jak vyplavou jsou hotové.

  • Ladislav Dorazin
    Ladislav Dorazin |

    4. 9. 2008 18:51

    Můžu vědět,kolik je z tohoto množství asi-odhadem těch knedlíků?Díky!

  • fayy 1
    fayy 1 |

    4. 9. 2008 17:32

    Dělala jsem tyto knedlíky v pondělí a jsou úžasné. Byly to moje první plněné knedlíky a dostala jsem velkou pochvalu. Děkuji za skvělý uvařitelný recept :-)

  • Anonym
    Anonym |

    14. 11. 2007 23:32

    daji se udelat ovocne knedliky i s jine mouky?ziji v usa a maji jen hladkou,ale slysela jsem,ze i v usa je delaji ,ale jak??? dekuji

  • Anonym
    Anonym |

    6. 5. 2007 19:05

    du na to snadx se to poede

  • Anonym
    Anonym |

    6. 5. 2007 19:04

    no ja nevim ale mě se to moc nezdá

  • Karolina Čtrnáctá
    Karolina Čtrnáctá |

    19. 9. 2006 09:26

    Dělala jsem je v pondělí k obědu a knedlíky byly hned pryč.Všem moc chutnali.Udělala jsem z toho 5 porcí po 4. knedlíkách

  • Eva
    Eva |

    12. 9. 2006 21:55

    Recept je vyborny. Ziji v Australii a tam nemohu knedliky varit, neznaji tam polohrubou, nebo hrubou mouku. Ted na dovolene v Cechach jsem to zkusila podle Vas. Bravo.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    17. 8. 2006 21:18

    Měla jsem dost řídký tvaroh už jsem ani mléko nedávala. Knedlíčky mooc dobré.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 8. 2006 18:27

    PERFEKTNÍ!!!

  • alena
    alena |

    25. 6. 2004 21:52

    Prave jsem varîla podle vaseho receptu "knedliky", ale s jahodami a mohu rict: "JSOU VYNIKAJICI". Takove jsem uz dlouho nejedla. Testo lehoucke jako oblacek!Mockrat dekuji!Vic takovych receptu!