Autor:

Paprikový utopenec

Snadné
Ingredience
Špekáček
Množství dle počtu strávníků
 
Naložené papriky
nebo kapie, může být i v oleji
 
Mletá paprika
sladká nebo pálivá - dle chuti
 
Pepř mletý  
Cibule  
Převařená voda  
Ocet  
Nové koření  
Pepř celý  
Bobkový list  
Feferonka
nebo chilli paprička
 
Paprikový utopenec

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Slané, Uzeniny

Špekáčky oloupeme, pokud máme špekáčky ve střívku, loupat nemusíme.
Do špekáčků uděláme dva hluboké zářezy. Jeden zářez okořeníme mletým pepřem, druhý zářez sladkou nebo pálivou paprikou.
Do zářezu s pepřem vložíme plátky cibule, do paprikového vložíme nakládanou papriku(kapii).
Takto připravené špekáčky dáme do sklenice, proložíme je ještě paprikou a cibulí, vložíme i pár kuliček nového koření, pepře a bobkový list. Pokud chceme, aby měli utopenci říz, přidáme i feferonku nebo chilli papričku.
Převařenou vodu okyselíme octem téměř 1:1 a špekáčky nálevem zalijeme.
Necháme v chladu alespoň 5 dní a déle odležet.
Podáváme vychlazené s čerstvým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku a další "pivní"recepty Články z

Komentáře k receptu: Paprikový utopenec

Komentáře

  1. Pokorná   25.01.2016 | 21:25 | reagovat |

    Výborné :D

  2. Jana   14.01.2014 | 19:14 | reagovat |

    Udělala jsem je dva dny před silvestrem, dala je do šuplíku v lednici, nějak jsme na ně zapomněli a objevili je až teďka. No jsou naprosto skvělý a aspoň nám je nikdo nesní :-D .

  3. Anonymous   22.09.2013 | 21:51 | reagovat |

    vyskúšam vypadá to dobre

  4. Renda   04.09.2013 | 17:38 | reagovat |

    Moc dobré, mají šmrnc a všem chutnaly.

  5. Matoušková V.   23.05.2012 | 11:41 | reagovat |

    Jsou výborný a zmizly zatraceně rychle. Udělala jsem je ostřejší jen tolik, aby nezanikla chuť papriky. V lednici mám už udělaný další soudek, utopenci totiž u nás přijdou k chuti vždycky. <3

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web