Paprikový utopenec

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • špekáček Množství dle počtu strávníků
    • naložené papriky nebo kapie, může být i v oleji
    • mletá paprika sladká nebo pálivá - dle chuti
    • pepř mletý
    • cibule
    • převařená voda
    • ocet
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list
    • feferonka nebo chilli paprička

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špekáčky oloupeme, pokud máme špekáčky ve střívku, loupat nemusíme.
2
Do špekáčků uděláme dva hluboké zářezy. Jeden zářez okořeníme mletým pepřem, druhý zářez sladkou nebo pálivou paprikou.
3
Do zářezu s pepřem vložíme plátky cibule, do paprikového vložíme nakládanou papriku(kapii).
4
Takto připravené špekáčky dáme do sklenice, proložíme je ještě paprikou a cibulí, vložíme i pár kuliček nového koření, pepře a bobkový list. Pokud chceme, aby měli utopenci říz, přidáme i feferonku nebo chilli papričku.
5
Převařenou vodu okyselíme octem téměř 1:1 a špekáčky nálevem zalijeme.
6
Necháme v chladu alespoň 5 dní a déle odležet.
7
Podáváme vychlazené s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu

  • Pokorná
    Pokorná |

    25. 1. 2016 21:25

    Výborné :D

  • Jana
    Jana |

    14. 1. 2014 19:14

    Udělala jsem je dva dny před silvestrem, dala je do šuplíku v lednici, nějak jsme na ně zapomněli a objevili je až teďka. No jsou naprosto skvělý a aspoň nám je nikdo nesní :-D .

  • Anonymous
    Anonymous |

    22. 9. 2013 21:51

    vyskúšam vypadá to dobre

  • Renda
    Renda |

    4. 9. 2013 17:38

    Moc dobré, mají šmrnc a všem chutnaly.

  • Matoušková V.
    Matoušková V. |

    23. 5. 2012 11:41

    Jsou výborný a zmizly zatraceně rychle. Udělala jsem je ostřejší jen tolik, aby nezanikla chuť papriky. V lednici mám už udělaný další soudek, utopenci totiž u nás přijdou k chuti vždycky. <3

  • Iva
    Iva |

    15. 2. 2012 09:38

    Už se mi sbíhají sliny :-P