Autor:

Paprikový utopenec

Snadné
Ingredience
Špekáček
Množství dle počtu strávníků
 
Naložené papriky
nebo kapie, může být i v oleji
 
Mletá paprika
sladká nebo pálivá - dle chuti
 
Pepř mletý  
Cibule  
Převařená voda  
Ocet  
Nové koření  
Pepř celý  
Bobkový list  
Feferonka
nebo chilli paprička
 
Paprikový utopenec

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Slané, Uzeniny

Špekáčky oloupeme, pokud máme špekáčky ve střívku, loupat nemusíme.
Do špekáčků uděláme dva hluboké zářezy. Jeden zářez okořeníme mletým pepřem, druhý zářez sladkou nebo pálivou paprikou.
Do zářezu s pepřem vložíme plátky cibule, do paprikového vložíme nakládanou papriku(kapii).
Takto připravené špekáčky dáme do sklenice, proložíme je ještě paprikou a cibulí, vložíme i pár kuliček nového koření, pepře a bobkový list. Pokud chceme, aby měli utopenci říz, přidáme i feferonku nebo chilli papričku.
Převařenou vodu okyselíme octem téměř 1:1 a špekáčky nálevem zalijeme.
Necháme v chladu alespoň 5 dní a déle odležet.
Podáváme vychlazené s čerstvým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Pomerančový pudink Pohrajte si v kuchyni s pomeranči Články z

Komentáře k receptu: Paprikový utopenec

Komentáře

  1. Pokorná   25.01.2016 | 21:25 | reagovat | závadný

    Výborné :D

  2. Jana   14.01.2014 | 19:14 | reagovat | závadný

    Udělala jsem je dva dny před silvestrem, dala je do šuplíku v lednici, nějak jsme na ně zapomněli a objevili je až teďka. No jsou naprosto skvělý a aspoň nám je nikdo nesní :-D .

  3. Anonymous   22.09.2013 | 21:51 | reagovat | závadný

    vyskúšam vypadá to dobre

  4. Renda   04.09.2013 | 17:38 | reagovat | závadný

    Moc dobré, mají šmrnc a všem chutnaly.

  5. Matoušková V.   23.05.2012 | 11:41 | reagovat | závadný

    Jsou výborný a zmizly zatraceně rychle. Udělala jsem je ostřejší jen tolik, aby nezanikla chuť papriky. V lednici mám už udělaný další soudek, utopenci totiž u nás přijdou k chuti vždycky. <3

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web