Kořeněné škubánky-opečenky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 300
      g polohrubá mouka nebo hrubá, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0.5
      lžička drcený kmín
    • 0.5
      lžička mletá paprika sladká nebo pálivá
    • 3
      stroužek česnek
    • olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Při slévání vody z uvařených brambor nevylijeme všechnu vodu, menší část v hrnci necháme. Vařící brambory zasypeme moukou, párkrát do nich vařečkou nebo šťouchadlem na brambory šťouchneme, přiklopíme a necháme spařit asi 20 minut. Pak odklopíme, přidáme rozetřený česnek, papriku, kmín a pepř, řádně promícháme vařečkou nebo šťouchadlem do hladké hmoty (případně ještě dosolíme), ze které mastnou nebo mokrou rukou tvarujeme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji nebo sádle z obou stran dozlatova.
2
Podáváme například s kysaným zelím nebo je můžeme použít jako přílohu.
3
* Množství mouky záleží na moučnatosti brambor.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    2. 12. 2016 10:21

    ano pravda celkem dobre deti to maji radi to mne teši :-)) :-*

  • Věra Blažková
    Věra Blažková |

    23. 9. 2016 13:32

    Levné a výborné.

  • Jindra Valná
    Jindra Valná |

    16. 11. 2015 11:43

    Všechno už bylo napsáno takže za nás taky velká pochvala.

  • Petra
    Petra |

    23. 4. 2015 21:53

    Jednoduchý, výborný a levný, co chtít ještě víc :-D

  • Eliška
    Eliška |

    21. 8. 2013 17:42

    Móc dobré :-)) .

  • Eliška
    Eliška |

    21. 8. 2013 17:42

    Móc dobré :-)) .

  • L.M.
    L.M. |

    23. 6. 2013 19:11

    Fakt dobrý. Snadný a hned snědený.

  • Jíťa
    Jíťa |

    13. 4. 2013 09:13

    velká mňamka :-*

  • L.Tomasová
    L.Tomasová |

    24. 8. 2012 09:34

    Opečené škubánky máme moc rádi, je to obyčejné jídlo, ale žádný s nimi nepohrdne, sní se hned.

  • Bastroňová
    Bastroňová |

    9. 12. 2011 12:53

    Vynikající. Já měla s bílou kávou, manžel je přikusoval k drškovce z peny.

  • Hanka
    Hanka |

    1. 11. 2011 06:53

    Dělala jsem je z brambor od oběda a byly dobré =)