Autor:

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Snadné
Porce: 4
Bramborové šišky
Vařené brambory
ve slupce
1 kg
Hrubá mouka
dle druhu brambor, cca 200 -
400 g
Vejce 2 ks
Sůl 1,5 lžička
Solamyl (bramborový škrob)
- není nutný
 
Kuře
Kuře
celé, nebo stehna
1 ks
Sůl  
Kmín
cca 1 -
1,5 lžíce
Sádlo 2 lžíce
Cibule 1 ks
Zelí
Kysané zelí
okapané
500 g
Cibule
velká
1 ks
Olej
nebo sádlo
 
Sůl  
Cukr krupice  
Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Postup přípravy:

Nasolené kuře okmínujeme a položíme do pekáče s pokrájenou cibulí a sádlem (lze použít máslo). Podlijeme trochou vody (lze i pivem) a pečeme v předehřáté troubě doměkka a dozlatova. Během pečení kuře i otáčíme a přeléváme výpekem, podléváme dle potřeby.

Oloupané vychladlé brambory, vařené nejlépe den předem, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Osolíme, přidáme vejce, zasypeme moukou dle potřeby a vypracujeme vláčné nedrobivé těsto, ze kterého tvoříme stejně silné šišky (případně i noky), které najednou vhodíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Hrncem opatrně, ale rázně trhneme, aby se nám šišky nepřilepily ke dnu a vaříme. Po vyplavání šišek ještě krátce povaříme a ihned vyndáme nebo vše přecedíme. Jednu šišku vyndáme klidně na zkoušku, jestli si nejsme jisti s krátkou dobou vaření. Šišky dáme do mísy a pomastíme výpekem z kuřete, aby se neslepily. Použít můžeme i kousek rozpuštěného sádla. Pokud máme brambory málo moučnaté, můžete přidat trochu solamylu, aby se nerozvářely, případně šišky vyválet na poprášeném stole solamylem.

Zelí necháme okapat (neproplachujeme vodou) a dáme na tuku dozlatova osmaženou velkou cibuli (klidně dvě). Osolíme, přidáme cca tři lžíce cukru a dusíme doměkka. Podlévat někdy není nutné, jelikož přidáním cukru zelí pustí šťávu, ale pokud podlévat budeme, tak jen trošku. Zelí ochutnáme, případně dosolíme nebo dosladíme dle vlastní chuti. Do zelí můžete přidat i trochu výpeku z kuřete.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Komentáře

  1. Marie Tothová   09.01.2016 | 20:33 | reagovat | závadný

    Vynikající, lepší jako kuře s bramborem.

  2. Jindra   06.12.2014 | 16:50 | reagovat | závadný

    Tak tohleto bylo úplně geniální. Vřele doporučuju!!!!!!¡!!!!! 8-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web