Autor:

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 3
Ingredience
Olivový olej 2 lžíce
Cibule 2 ks
Nasekaný česnek
3-4 stroužky
 
Kuřecí maso 500 g
Nákládané žampiony 200 g
Nakládaná loupaná rajčata 250 g
Sýr 100 g
Cuketa
menší
1 ks
Smetana 12% 200 ml
Gnocchi 500 g
Sůl  
Pepř mletý  
Bazalkové pesto  
Koření
Formaggio od Antonína (složení : rajčata, cibule, bazalka, česnek, paprika, tymián, oregano, pepř, p
 
Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z brambor, Drůbeží

Cibuli i česnek nakrájíme najemno, kuřecí maso a cuketu na nudličky. Na pánvi rozpálíme 1-2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli a mícháme, než zesklovatí. Vmícháme česnek, krásně se rozvoní. Pozor, česnek se nesmí připálit!

Až cibulka s česnekem krásně zhnědnou, přidáme kuřecí nudličky. Počkáme, až se maso zatáhne a přidáme žampiony i s lákem, rajčata a všechnu šťávu z plechovky. Pokud je láku a šťávy málo, přilijeme trochu vlažné vody. Zamícháme a dusíme, dokud žampiony nezměknou. Mezitím dáme v hrnci vařit vodu na noky.

Do směsi na pánvi přidáme cuketu. Cuketu přidáváme jako poslední, jelikož pouští hodně vody a rychle měkne. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku a pesto dle chuti.

Až bude voda v hrnci vroucí, přidáme noky a počkáme, dokud nevyplavou k hladině.
Směs v pánvi zasypeme nastrouhaným sýrem, zamícháme. Čekáme, až se sýr rozpustí, a pak všechno přelijeme smetanou. Důkladně promícháme, dochutíme a ještě chvilku povaříme.

Noky slijeme, vrátíme zpátky do hrnce a přidáme k nim hotovou směs z pánve. Zamícháme, podáváme teplé.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Karotková polévka s řapíkatým celerem Karotkové hody nejen pro vegetariány Články z

Komentáře k receptu: Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Komentáře

  1. Dan a Mája   01.08.2012 | 13:24 | reagovat | závadný

    Skvělé,tento recept jsem již dělal několikrát a vždy slavil velký úspěch

  2. Corey20   27.09.2011 | 16:32 | reagovat | závadný

    Výborné. Doporučuji:)

  3. Katull   09.03.2011 | 14:49 | reagovat | závadný

    Koukám, taky milovnice Gnocchi že? Koukni na můj recept Gnocchi Qattro Formagi. . . ;-)

    1. Katareena   09.03.2011 | 16:04 | reagovat | závadný

      Ano, ano, noky miluju. Domácí bych chtěla určitě někdy vyzkoušet!

      1. Katull   09.03.2011 | 17:11 | reagovat | závadný

        A v pizzerii si raději dáš pizzu nebo gnocchi ? :-\

        1. Katareena   09.03.2011 | 20:34 | reagovat | závadný

          Pizzu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web