Lososa nakrájíme na podkovy, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu a pár kapkami olivového oleje. Připravíme si bylinkové máslo - máslo pokojové teploty rozetřeme s pažitkou, česnekem, bazalkou, solí a pepřem. Rajčata a papriky nakrájíme na slabé plátky a na rozehřátém másle mírně podusíme. Do zapékací mísy dáme podušenou zeleninu a na ní položíme podkovy lososa. Dáme do vyhřáté trouby (na max.) a pečeme maximálně 15 minut. Na každou podkovu pak dáme lžičku bylinkového másla a podáváme ihned, nejlépe s americkými brambory (brambory pokrájíme na 1/4, osušíme, dáme na plech a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme cca 3/4 hodiny - zkusíme, jestli už jsou hotové, sypu speciálním kořením na americké brambory).