Autor:

Výborný narozeninový dort

Střední
Ingredience
Žloutek 6 ks
Moučkový cukr 210 g
Voda 2 lžíce
Citronová šťáva 2 lžička
Hladká mouka 75 g
Ořechy 75 g
Hrubá krupice 60 g
Citronová kůra  
Sníh z bílku 6 ks
Výborný narozeninový dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáme vlažnou vodu a citronovou šťávu. Smícháme mouku, krupici, ořechy a citronovou kůru. Ušleháme sníh z bílků a střídavě jej s moukovou směsí zamícháme do žloutkového základu.

Dort pečeme ve formě, kterou vyložíme alobalem a vymastíme sádlem nebo jiným tukem. Pečeme asi 3/4 hodiny ve středně vyhřáté troubě - asi na 150 °C. Zkoušíme špejlí, jestli je dort uprostřed dost propečený. Plníme krémem, na jaký jsme zvyklí.

<BR>Dort je vynikající a pravidelně jej peču k narozeninám širokého příbuzenstva! Obvykle peču z dvojité dávky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
2+
4.37 19 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 19x)
Reklama
Vánočka Jak uplést vánočku Články z

Komentáře k receptu: Výborný narozeninový dort

Komentáře

  1. Uka   13.05.2014 | 14:41 | reagovat | závadný

    Prosim o radu, kde jsem udelala chybu. Vse jsem navazila presne dle receptu, ale dort je velmi hutny a neni vubec nadychany...diky

  2. paulca   09.05.2013 | 9:34 | reagovat | závadný

    Dobrý den, mohu místo 75g ořechů přidat např. 75g kakaa ..... ořechový dort moc nemusím, děkuji za komentář :-)

  3. Pája   27.03.2013 | 22:18 | reagovat | závadný

    mám dotaz ty ořechy mají být vlašské ? :-! :-)

  4. Hanka   31.10.2012 | 20:00 | reagovat | závadný

    Zkoušel někdo péct tento dort na plechu? Z jaké dávky?

  5. Jana   17.10.2012 | 13:34 | reagovat | závadný

    Jen nechápu jak je možné aby byl korpus hnědý když není v receptu uvedeno kakao.

    1. Renata   18.11.2012 | 11:49 | reagovat | závadný

      Tu "hnědost" způsobují mleté ořechy. Ale je to jen světle hnědé, spíš "melírované", na opravdu hnědý korpus byste potřebovala kakao nebo čokoládu.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web