Kokosový dort - výborný a snadný

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 14
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto na kulatou formu 22 cm
    • 2
      ks vejce
    • 70
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 100
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce teplá voda
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce kakao
    • tuk
    • kokos na vysypání formy
  • Náplň
    • 1
      ks pudink bez vaření - Dr.Oetker, kokosová příchuť
    • 3
      dl mléko
  • Vrchní vrstva
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
  • Na posypání
    • 100
      g sušenky - rozdrcené, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku s kypřidlem a kakao. Vše řádně promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a kokosem vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut - vyzkoušíme špejlí.
2
Hotový korpus necháme vychladit, pak prokrojíme. Z 3 dl studeného mléka a pudinku bez vaření(Créme Olé, Dr.Oetker) vyšleháme krém, kterým namažeme spodní vrstvu korpusu, druhou částí korpusu přiklopíme. Ze smetany, vanilkového cukru a ztužovače ušleháme šlehačku, kterou potřeme druhou část korpusu, uhladíme. Povrch dortu posypeme rozdrcenými Koka sušenkami a necháme vychladit.
3
*Koka sušenky můžeme naskládat i na vrstvu pudinku a až pak přiklopit druhou částí korpusu.
4
*Místo pudinku bez vaření můžeme použít klasický kokosový pudink (4 dl mléka + pudink = uvařit). Nemusíme ani čekat na jeho vychladnutí a teplý ho nalijeme na korpus.
5
*Dort je rychlý, snadný a na čas nenáročný. Lze připravit i jako řezy navýšením množství surovin.
Zařazení: Moučníky Dorty Dezerty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Orvi
    Orvi |

    20. 11. 2014 12:31

    Naozaj skvelý, piekla som ho už viackrát, doporučujem :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 11. 2014 08:17

    ...na nižší piškot, který se dá prokrojit to stačí ...pokud chcete vyšší, použijte dvojnásobné množství ;-)

  • Gabi
    Gabi |

    19. 11. 2014 14:03

    70 :-\ g mouky? Opravdu je to správně zadané množství?

  • dianka
    dianka |

    14. 8. 2014 09:04

    já teĎ budu tenhle dortík dělat s babičkou mamince k narozeninám.jak bude chutnat to nevím ale snad se povede. diana 10let <:-) <:-) <:-)

  • Marcela
    Marcela |

    18. 11. 2013 09:38

    O víkendu jsme ho měli jako narozeninový dortík. Byl výborný...jen recept jsem si trochu upravila..vajíčka byla tři, prášek do pečiva poctivá kávová lžička, mouka pouze špaldová, kakaa dvě polévkové lžíce. ;-) ;-) :-P

  • Mirka
    Mirka |

    24. 2. 2013 11:40

    Buď jste málo šlehala nebo dejte o vejce víc nebo taky trochu víc prášku do pečiva než špetku, já ho jdu zkusit a pak napíšu jak dopadl ten můj.

  • Chriss
    Chriss |

    22. 2. 2013 14:53

    Vypadalo to moc dobře. Těsto jsem měla nadýchané, ale bylo toho málo a korpus měl tak tak 1 cm. :/ Pekla jsem to v normální formě a teď nevím, co s tím. :-( Jestli příště větší dávku, nebo co? Děkuju za radu :-S :-(

  • Delarue
    Delarue |

    15. 11. 2012 17:19

    i když se mi zdálo, že mi pudink trochu tekl, na chuť to ale nemělo vliv, výborný a doporučuju :-)

  • Renata
    Renata |

    15. 8. 2012 11:52

    Pudink bez vaření jsem vyzkoušela poprvé. Dort je perfektní, skoro bez práce a hlavně je rychle snědený, protože i výborně osvěží. Čas jsem při pečení neměřila, ale v receptu je napsáno 20minut a myslím, že to asi tak i bylo. <3 :-P

  • TheDoriana
    TheDoriana |

    11. 8. 2012 15:21

    prosím jak dlouho jste korpus pekli netroufám si to odhadnout :-\

  • Alena Votavova
    Alena Votavova |

    22. 3. 2012 14:35

    Ado zkuste dát o vejce víc, já měla domácí a povedl se mi bez problémů a když vidím ta kupovaná, mám pocit, že jsou o polovic menší.

  • Alena Votavova
    Alena Votavova |

    22. 3. 2012 14:33

    Výborný a snadný byl no a konečně jsem taky jednou zkusila pudink bez vaření. Děkuji za nápad na rychlou sladkost, někdy se zase bude hodit.

  • Fergies
    Fergies |

    7. 2. 2012 20:15

    Při pečení se nesmí moc civět do trouby, buchta se musí pořádně upíct a pak nic nesplaskne. Vždyť je to normální piškot. Chce to trochu praxe, řvaním si nepomůžeš, tak se uklidni nebo si namaž housku s nutelou.

  • ada
    ada |

    25. 1. 2012 16:15

    Holky nevíte kde dělám chybu, když se mi korpus v troubě nezvýší a když už trochu jo, tak mi pak stejně splaskne když ho vyndám:( dělala jsem to celé podle návodu. Teď se mi to stalo znovu a já už ztrácim chuť cokoli péct, protože se mi nic nedaří! :'(

  • Marie
    Marie |

    29. 11. 2011 13:16

    <3

  • Pavlína P.
    Pavlína P. |

    22. 8. 2011 14:08

    Přidávám se s kladným komentářem na dort, je moooc dooobrý :-*

  • Rozínková
    Rozínková |

    20. 7. 2011 07:00

    Velmi chutný.Děkuji

  • Tonda
    Tonda |

    14. 6. 2011 11:02

    Jednoduchý a výborná chuť! Super! :-)

  • Pavlina
    Pavlina |

    12. 6. 2011 15:34

    Opravdu vyborny a snadny!

  • Žaneta
    Žaneta |

    18. 5. 2011 20:39

    Posílám velkou pochvalu, je excelentní a téměř bez práce <3 <3 <3 !