Autor:

Kokosový dort s vaječným koňakem

Na těsto
Vejce 2 ks
Cukr 10 g
Kakao 1 lžíce
Škrobová moučka 50 g
Polohrubá mouka 75 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Na náplň
Bílá želatina 15 plátek
Tvaroh 500 g
Kokosová moučka 125 g
Vaječný koňak 275 ml
Cukr 75 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Citron 1 ks
Smetana 600 ml
Rybízová marmeláda 100 g
Kiwi 4 ks
Kokosový dort s vaječným koňakem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Těsto: Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Troubu rozpálíme na 180 °C. Vejce rozšleháme ve 3 lžících vlažné vody, přisypeme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se úplně nerozpustí. Do pěny přisypeme kakao, škrobovou moučku, mouku a kypřící prášek. Pečlivě vymícháme tak, aby nikde nebyly žádné hrudky. Těsto nalijeme do formy a pečeme 25 minut. Hotové je necháme vychladnout a teprve potom opatrně sejmeme okraj formy. Korpus překrojíme na dva pláty a vrchní přeneseme.

Náplň: Želatinu rozpustíme ve vodě. Kokosovou moučku nasucho opražíme. Utřeme tvaroh spolu s vaječným koňakem, cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Do krému vmícháme dvě třetiny kokosu. Do tvarohového krému nejprve vmícháme 2 lžíce želatiny a potom i zbytek. Našleháme tuhou smetanu a lehce ji vmícháme do želírujícího krému.

Dokončení: Spodní korpus potřeme rybízovou zavařeninou (pokud je hustá, rozehřejeme ji) a nasadíme okraj formy. Na korpus rozetřeme větší část tvarohové náplně a uložíme do chladničky. Asi po 15 minutách by měl být dostatečně ztuhlý, abychom mohli sejmout okraj. Navrch položíme druhý korpus a celý povrch potřeme zbylým krémem. Oloupeme kiwi a nakrájíme je na plátky silné asi 5 mm. Obložíme jimi dort a dozdobíme opraženým kokosem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2-
3.8 10 5 1
Reklama
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Kokosový dort s vaječným koňakem

Komentáře

  1. alena   08.11.2013 | 23:26 | reagovat |

    tento recept je z časopisu mám ho doma vystřižený a vubec se mi dort nepovedl :-(

  2. Blanka   18.02.2013 | 11:30 | reagovat |

    Prosím Vás, když už napíšete, že to má být asi zřejmě 750g mouky. Máte vůbec představu co
    Vám vznikne za hmotu, když by jste dala na 2 véjce 750g mouky? Opravdu je lepší někdy přemýšlet.

  3. Di -   11.01.2009 | 11:41 | reagovat |

    Při tomhle množství surovin opravdu korpus vyšší nebude - to je tak položit jeden plát na dno. Někde jsem už tento recept viděla, myslím ve staré Vlastě. Někdo ho opsal, aniž by vyzkoušel nebo alespoň popřemýšlel.

  4. kv.   28.03.2006 | 17:34 | reagovat |

    Cukru ma byt urcite 100 g? V tom pripade mate urcite v receptu tu chybu, neb tam mate 10 g...

  5. Zdeňka z O. Svačinová   05.02.2006 | 12:19 | reagovat |

    Množství mouky je určitě správné 75 g,je tam ještě 50 g Solamylu,cukru má být určitě 100 g.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web