Kotlíkový guláš II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso
    • 1
      kg vepřové maso
    • 1
      kg cibule
    • 4
      lžíce sádlo vepřové
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      plechovka rajský protlak
    • 4
      ks feferonka
    • 2
      ks paprika čerstvá
    • 4
      ks rajčata nebo případně lečo
    • 1
      kg brambory
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle opražíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak, chvíli orestujeme. Potom přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, feferonky podle chuti. Maso dusíme do poloměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Po vydušení vody na tuk, přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, orestujeme, podlejeme vodou a dusíme do poloměkka. Na začátku dušení přidáme dvě, na tenoučké plátky nakrájené nebo nastrouhané brambory na zahuštění - místo mouky, (nejlepší jsou ty, co se rozvářejí). Potom přidáme na kostky nakrájené brambory. Když jsou brambory téměř uvařené, přidáme nakrájenou papriku, osolíme a okořeníme podle chuti. Těsně před dovařením přidáme nakrájená rajčata. Po odstavení z ohně přidáme majoránku, zamícháme a podáváme s chlebem.
Zařazení: Maso Hovězí Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • alabai
    alabai |

    19. 5. 2013 08:08

    Velice solidní práce :-) já zahuštuji moukou,ale to je na zvyku. ;-)

  • dusan rudy
    dusan rudy |

    14. 8. 2006 16:22

    Uz som jedol aj horši