Paprikové kostky se žampiony

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g maso hovězí, drůbeží, králičí, dle chuti cca
    • 3
      ks cibule
    • 5
      lžíce olej
    • 2
      lžička mletá sladká paprika
    • 2
      lžička grilovací koření
    • 300
      g čerstvé žampiony
    • hladká mouka -na zahuštění
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • sůl a pepř-dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli pokrájíme a na oleji osmažíme, pak přidáme maso nakrájené na kostky a restujeme dozlatova. Když je maso orestované, přidáme papriku s grilovacím kořením, necháme krátce zpěnit, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Během vaření přidáme očištěné žampiony. Malé hlavičky můžeme nechat celé, větší nahrubo pokrájíme. Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou, rozmíchanou v trošce vody (dle potřeby), zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a necháme chvilku provařit.
2
Přílohu zvolíme dle chuti: rýže, těstoviny, knedlík...

Komentáře k receptu

  • Drahuše Tichá
    Drahuše Tichá |

    31. 5. 2016 09:28

    Přidala jsem sušenou majoránku, tu mám v gulášových omáčkách s paprikou moc ráda. Bylo to výborné.

  • svecka
    svecka |

    1. 5. 2012 18:39

    Bylo to moc dobre,akorat jsem tam pridala jeste cesnek.Deti snedli vsechno..Diky z a dobrej recept.

  • Chvalisová
    Chvalisová |

    16. 3. 2012 12:31

    Děkuji za výborný oběd. Manžel se divil, že jsem dala do guláše žampiony, ale přidával si s velkou chutí.

  • Bára
    Bára |

    1. 7. 2011 07:59

    Z prsních řízků je to moc dobré a rychlé jídlo :-))

  • Věra B.
    Věra B. |

    12. 5. 2011 07:50

    vynikajicí, určitě vyzkouším i z králičího masa, bude to dobrá změna.

  • myšlenka
    myšlenka |

    13. 3. 2011 14:45

    Tak tohle je hovězí podle mého gusta. Brzy vyzkouším. Vypadá to velice pěkně. Já totiž na hovězí nedám dopustit. . . :-)