Celer s uzeným masem - zapékaný

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 31
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks celer -větší
    • 250
      g uzené maso -plec,krkovice,rolka...
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko
    • strouhanka -čerstvá,ze dvou rohlíků
    • 40
      g máslo -rozehřáté
    • sůl
    • pepř mletý nebo jiné koření dle Vaší chuti(česnek,paprika...)
    • 1
      ks paprika
    • tuk
    • citronová šťáva z jednoho menšího citronu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celer oloupeme, pokrájíme na plátky a uvaříme doměkka (nerozvařit!) v osolené vodě s citronovou šťávou. Pak scedíme a necháme vychladnout. Ze starších rohlíků si umeleme (rozmixujeme) strouhanku, kterou nasypeme do rozšlehaných vajec s mlékem, kořením a solí. Zamícháme a přidáme pokrájené maso a papriku, zamícháme a každý plátek celeru potřeme touto směsí. Potřené plátky pak naskládáme do vymazaného pekáčku, zakápneme máslem a pečeme v předehřáté troubě nejprve 10 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
2
*Celer s uzeným můžeme zapéct na vrstvě pokrájených vařených brambor nebo těstovin a pak již přílohu nepodáváme.
3
*Uzené maso můžeme nahradit šunkou nebo uzeným tofu sýrem (pro vegetariány).
4
*Výborné i zastudena.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Betka
    Betka |

    26. 1. 2016 17:31

    Vyborne :) , taky bych prilohu nemusela mit.

  • Jandová
    Jandová |

    16. 8. 2015 12:03

    Velmi dobré a nenáročné.

  • Kamila
    Kamila |

    11. 4. 2015 10:00

    Proč si vybíráš recept s celerem když ti nechutná?

  • Aneta
    Aneta |

    25. 3. 2015 11:07

    Chutnalo mi to samotné a přílohu bych ani nedávala kdyby přítel nebyl tak žravý :-D

  • Lída
    Lída |

    24. 1. 2015 17:33

    Celer máme rádi hlavně v pomazánce a zapečený byl také moc dobrý. Děkuji

  • Apolinka1
    Apolinka1 |

    16. 1. 2015 08:35

    Ta směs ze strouhánky, uzeného a vajec byla výborná, ale ten celer mi tam nechutnal.

  • Soňa
    Soňa |

    18. 1. 2014 15:37

    Upekla jsem dnes k obědu, i manželovi chutnalo. Celer jsem moc dlouho nevařila, stejně se ještě peče.

  • Jedličková
    Jedličková |

    27. 1. 2013 14:07

    Improvizovala jsem podle možností a byla to dobrota.

  • Zuzana
    Zuzana |

    27. 10. 2012 18:38

    Doporučuji zkusit :-)) . S receptem se dá dobře improvizovat a přidávat co je zrovna po ruce, dneska jsem k celeru dávala i zbytky pečeného masa a taky jsme si šmákli. I mražená zelenina místo papriky je výborná a koření co se namane. Mňam :-* .

  • Eva Jirmusová
    Eva Jirmusová |

    30. 3. 2012 14:32

    Výborné, uzené maso se dá nahradit i salámem, který jsem nejdřív osmažila a pak přidala do housky a místo máslem jsem pokapala omastkem ze salámu.

  • Tereza
    Tereza |

    30. 1. 2012 08:31

    Housky jsem nakrájela na malé kousky, nemám mlýnek a mixer jen ponorný. Dobré a jednoduché jídlo, výborný receptík.

  • Kočková J.
    Kočková J. |

    24. 11. 2011 14:34

    Děkuji za recept na mimořádně dobrý oběd :-* .

  • Jasmina
    Jasmina |

    15. 9. 2011 15:58

    Zkousela jsem minuly tyden a vsechno se bez vyhrady snedlo, takze vyborne jidlo.

  • Kordulka
    Kordulka |

    20. 7. 2011 18:33

    Papriku jsem nedávala, byla to dobrůtka a to celeru moc nedám , doporučuji zkusit .)

  • J.M.
    J.M. |

    24. 6. 2011 12:02

    Moc nám chutnalo a ještě bylo málo špinavého nádobí, co chtít víc ;-) :-D !

  • Monča
    Monča |

    17. 5. 2011 14:06

    Zapekla jsem dohromady s plátky vařených brambor a místo uzeného masa dala šunku. Bylo to velmi dobré, určitě zopakuji.

  • Věra B.
    Věra B. |

    28. 4. 2011 20:05

    Že to bude dobré jsem tušila,ale že takhle,to mě dostalo.I muž si přidal <:-) !

  • Matějka
    Matějka |

    27. 2. 2011 19:08

    Moc jsem tomu nevěřil,ale výsledek byl SUPER!Příště zkusím s klobáskou.Přílohu jsem nepotřeboval žádnou.