Celer se sardelovou pastou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • celer
    • tavený sýr
    • sardelová pasta
    • hladká mouka
    • rozšlehané vejce
    • prášek do pečiva
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěný celer uvaříme v osolené vodě (můžeme přidat i ocet) téměř doměkka. Necháme ho zchladnout, pokrájíme na tenké pátky, které pomažeme sýrem a sardelkou, slepíme k sobě, obalíme v mouce a pak v těstíčku.
2
Těstíčko připravíme z rozšlehaného osoleného a opepřeného vajíčka, trošky mléka, hladké mouky, špetky kypřícího prášku. Obalený celer ihned smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pak necháme na ubrousku odsát přebytečný tuk a podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou, tatarkou nebo s dipy různých chutí.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.