Autor:

Plněný zapékaný květák

20 minut PT0H20M
Střední
Porce: 4
Květák
Květák 1 ks
Mleté maso 300 g
Vejce 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Rohlík
nebo žemle
1 ks
Tvrdý sýr 300 g
Omáčka
Hladká mouka 4 lžíce
Rostlinný olej 3 lžíce
Mléko
dle potřeby
 
Sýr 100 g
Sůl  
Pepř mletý  
Plněný zapékaný květák

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zdravě i chutně, Mleté

Celý květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Necháme odkapat. Maso smícháme s vejcem, namočenou a vymačkanou žemlí nebo rohlíkem, osolíme, opepříme. Květák otočíme spodem nahoru a do mezer natlačíme maso. Tvrdý sýr nakrájíme na hranolky a z vrchní strany květák prošpikujeme hranolky sýra. Květák vložíme do vymazaného pekáče. Z oleje, mouky a mléka uvaříme bešamel, osolíme, okořeníme bílým pepřem a vmícháme sýr. Omáčkou přelijeme květák a dáme do trouby pomalu péct, aby se maso propeklo.
Podáváme teplý květák, který krájíme jako dort, s brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Plněný zapékaný květák

Komentáře

  1. katerina83   24.07.2012 | 12:33 | reagovat | závadný

    děláme to samé akorád tam dáváme šunku :-) a někdy uzený sýr :-)je to moc dobré

  2. Marie Šindelová   23.04.2009 | 19:37 | reagovat | závadný

    Terezo,byla to piplačka,ale stálo to za to!Bála jsem se,že se mi květák rozebere ještě než ho dám do trouby,ale povedlo se.Ještě teď funíme blahem.

  3. Kuchařka on-line   21.03.2007 | 11:09 | reagovat | závadný

    Prosím již jen komentáře, kdo recept vyzkoušel, jak mu chutnal, čím ho vylepšil atp. Děkuji.

  4. mil. Radová   21.03.2007 | 10:59 | reagovat | závadný

    milá Hedviko,Jaroslavo.asi se dost nudíte,když vás zajímá jen datum zaslání a už to berete kdo dřív.poslala jsem to na požádaní ted,jinak byl zveřejněn už V r 70.kdy nebyla možnost tolik zveřejnovat.snad p.Lada bude taky tak ochotná a rychlá dát i mé reakce a ohradit se na vše.ale na dohady nejsem,jako vy.hlavně,když chutná.M

  5. mil. Radová   21.03.2007 | 10:35 | reagovat | závadný

    nevím,kdo koho ted více osočuje.jste jak sršni.já to tak nemyslela.recept jsem sem poslala,až ted,nebot jsem byla požádána.jinak funguje z 70ljiž.a tenkrát těch kuchařek a informací,bylo sakra málo i času na to.takže neurol zasílám zpět a díkynevím kdo je víc nad věcí a urážlivý ale nikoho tak neurážím M.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web