Autor:

Zapékaný květák nejen s rajčaty

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Květák
- krátce povařený, scezený
250 g
Rajčata
nebo cherry rajčátka, cca
60 g
Sýr
výraznější (Niva, Gouda...)
50 g
Rozšlehané vejce 1 ks
Zakysaná smetana
nebo šlehačka
150 g
Sůl  
Pepř mletý  
Tuk  
Dále dle chuti:
Anglická slanina
nebo šunka
 
Bylinky  
Česnek  
Zapékaný květák nejen s rajčaty

Postup přípravy:

Předvařený květák hrubě pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme pokrájená rajčata, strouhaný sýr, uzeninu, bylinky nebo jiné ingredience, které máme rádi. Jemně osolíme, opepříme, vmícháme vejce se smetanou a směs nandáme do připravené zapékané mísy, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 25-30 minut, poté odklopené dopečeme dorůžova. Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Zapékaný květák nejen s rajčaty

Komentáře

  1. Edita:D   17.07.2015 | 13:41 | reagovat | závadný

    Je to mňamka :-). Hodí se hlavně, když máte doma hodně květáku a už nevíte, co s ním, protože jste vyzkoušeli skoro všechny způsoby, jak ho udělat a hledáte něco nového.
    Fakt super, všem chutnal :-* .

  2. Anička   29.04.2015 | 9:59 | reagovat | závadný

    Je to dobrota :-)

  3. Mirek Pancl   25.06.2014 | 14:52 | reagovat | závadný

    Květáku jsme dostali bednu a už mi leze krkem.No recept je dobrý,protože se snědlo všechno a dělal jsem to do pekáče z celé hlavy.

  4. Iva   11.04.2014 | 11:01 | reagovat | závadný

    Zapečený květák jsem dělala rodině včera z celého květáku, krabičky rajčátek, velké kysané smetany, výsečové nivy a třech domácích vajíček od babičky, které vydaly za šest. Nic dalšího jsem nedávala a i tak toho byl plný pekáč, který se snědl do posledního sousta. Byla to fajn květáková změna, chutnal nám moc a za recept děkuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web