Zapékaný květák nejen s rajčaty

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g květák - krátce povařený, scezený
    • 60
      g rajčata nebo cherry rajčátka, cca
    • 50
      g sýr výraznější (Niva, Gouda...)
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 150
      g zakysaná smetana nebo šlehačka
    • sůl
    • pepř mletý
    • tuk
  • Dále dle chuti:
    • anglická slanina nebo šunka
    • bylinky
    • česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předvařený květák hrubě pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme pokrájená rajčata, strouhaný sýr, uzeninu, bylinky nebo jiné ingredience, které máme rádi. Jemně osolíme, opepříme, vmícháme vejce se smetanou a směs nandáme do připravené zapékané mísy, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 25-30 minut, poté odklopené dopečeme dorůžova. Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Edita:D
    Edita:D |

    17. 7. 2015 13:43

    Je to mňamka :-). Hodí se hlavně, když máte doma hodně květáku a už nevíte, co s ním, protože jste vyzkoušeli skoro všechny způsoby, jak ho udělat a hledáte něco nového. Fakt super, všem chutnal :-* .

  • Edita:D
    Edita:D |

    17. 7. 2015 13:41

    Je to mňamka :-). Hodí se hlavně, když máte doma hodně květáku a už nevíte, co s ním, protože jste vyzkoušeli skoro všechny způsoby, jak ho udělat a hledáte něco nového. Fakt super, všem chutnal :-* .

  • Anička
    Anička |

    29. 4. 2015 09:59

    Je to dobrota :-)

  • Mirek Pancl
    Mirek Pancl |

    25. 6. 2014 14:52

    Květáku jsme dostali bednu a už mi leze krkem.No recept je dobrý,protože se snědlo všechno a dělal jsem to do pekáče z celé hlavy.

  • Iva
    Iva |

    11. 4. 2014 11:01

    Zapečený květák jsem dělala rodině včera z celého květáku, krabičky rajčátek, velké kysané smetany, výsečové nivy a třech domácích vajíček od babičky, které vydaly za šest. Nic dalšího jsem nedávala a i tak toho byl plný pekáč, který se snědl do posledního sousta. Byla to fajn květáková změna, chutnal nám moc a za recept děkuji.