Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3x
1 1 5
Autor:

Kokosový dort

Střední
Těsto
Vejce 5 ks
Cukr krupice 100 g
Kokosová moučka 100 g
Hrubá mouka 100 g
Studená voda 5 lžíce
Kokosový krém
Máslo 200 g
Cukr 3 lžíce
Kokosová moučka
přemletá
100 g
Hnědý rum 2 lžíce
Ingredience
Dětské piškoty 1 balíček
Káva
uvařená, silná
 
Kokosový dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Oddělíme bílky a ušleháme sníh, po částech zašleháváme cukr.
Do vyšlehané hmoty opatrně vmícháme žloutky, přemletou kokosovou moučku a mouku střídavě s vodou.
Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, vlejeme těsto a pečeme při 150 °C asi 45 minut.
Na krém ušleháme máslo s cukrem, přidáme kokosovou moučku a rum, vyšleháme. Kdo chce, může přidat uvařený pudink.
Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme poloviční dávkou krému, poklademe piškoty namočenými v silné kávě, na piškoty znovu navrstvíme krém a přiložíme druhou část korpusu.
Vrch dort můžeme libovolně zdobit krémem, nebo přelít čokoládovou polevou, ale stačí ozdobit šlehačkou.
Dort je vhodné nechat zaležet do druhého dne, samozřejmě bez šlehačky, tou zdobíme těsně před podáváním.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Reklama
Sušenky s arašídovým krémem Čokoládové potěšení Články z

Komentáře k receptu: Kokosový dort

Komentáře

  1. Zita Matejkova   01.06.2011 | 12:51 | reagovat | závadný

    Udělala jsem dva menší, formu vysypávám kokosem, piškot pokapávám rumem, místo másla jsem dala mascarpone, ozdobila šlehačkou a praženými mandlovými lupínky. Výborný ;-) foto přiloženo

  2. 13ka   31.05.2011 | 9:19 | reagovat | závadný

    Tak jsem to nakonec dělala z hrubé mouky. Ještě jsem udělala jeden korpus navíc bez kokosu a vrstvy jsem střídala. Dort byl výborný a ty piškoty tomu dodaly zvláštní chuť. <3

  3. 13ka   27.05.2011 | 7:33 | reagovat | závadný

    Jen se chci zeptat,nebylo by lepší ten korpus dělat z hladké mouky ??? :-)

    1. recepty73   27.05.2011 | 19:12 | reagovat | závadný

      ...já bych se hrubé mouky nebál ;-) , jestli nemáte důvěru dejte třeba polohrubou, tu používám do korpusů většinou...

  4. Helena K.   09.01.2008 | 19:07 | reagovat | závadný

    Pudink dávám vanilkový,ale ten krém si můžete udělat jakýkoliv,nemusí být kokosový.

  5. JK   09.01.2008 | 16:15 | reagovat | závadný

    Ještě se chci zeptat jaký ten puding?? Asi kokosový že??

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X