Autor:

Dezert Pavlova

Střední
Ingredience
Cukr krupice 1 hrnek
Škrobová moučka 1 lžíce
Bílek
z velkých vajec
4 ks
Sůl 1/4 lžička
Ztužovač šlehačky 1/4 lžička
Vanilková esence 0 lžička
Bílý vinný ocet 1 lžička
Ovoce
na ozdobu
1 kg
Šlehačka
na ozdobu
250 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Troubu předehřejeme na 140 °C. Z pečícího papíru vystřihneme kruh a položíme jej na plech. V misce smícháme vidličkou 1/4 hrnku cukru se škrobem. Elektrickou nebo ruční metlou vyšleháme bílky do pěny a přidáme k nim sůl a ztužovač. Šleháme dál, až se začnou tvořit měkké špičky. Vyšleháme cukr se škrobem, vanilkový extrakt a ocet, ale v okamžiku, kdy jsou zapracovány do sněhu už dál nešleháme. Sníh naneseme na kruh pečícího papíru a vytvoříme z něj jakési hnízdo. Okraj má být o něco vyší něc střed. Vložíme do trouby a pečeme 1 hodinu a 15minut, pak troubu vypneme a při zavřených dvířkách necháme Pavlovu alespoň hodinu chladnout.

Pro úplné vystydnutí ji postavíme na mřížku, odstraníme papír a na talíři ji ozdobíme ovocem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 3x)
Reklama
Baklava Nejslavnější dezerty z celého světa Články z

Komentáře k receptu: Dezert Pavlova

Komentáře

  1. Veronika   24.02.2011 | 21:35 | reagovat | závadný

    Úchvatnej dortík, moc děkuju za recept. Dělala jsem ho - stylově - na oslavu bráchova odjezdu na Nový Zéland a sklidil velký úspěch. Budu ho péct častěji, znám jen málo zákusků, které mi zachutnaly tolik jako tento!

  2. Jiřina   08.11.2010 | 21:26 | reagovat | závadný

    Je to výborný řez, ale já ho dělám trošku jinak, podle moji dcery. Ušlehám 8 větších bílků a pak po lžíci přidávám 35 dkg - 50 dkg krystalového cukru krupice, toto množství je pro to jak má kdo rád sladké, za stálého šlehání přidám 2 lžíce solamylu a nakonec zašlehám 1 lžíc iocta. Peču na hlubším plechu, který vyložím pečícím papírem. Troubu si předehřeju na 180 ° C, pak snížím na 120 ° C - 130 ° C, peču 1 hodinu a půl až 2 hodiny v horkovzdušné troubě. Po celou dobu pečení troubu neotvírám!!! Pak ještě minimálně 1 hodinu nechám v troubě chládnout při stále zavřených dvířkách. Když korpus vychládne tak ho potřu ušlehanou šlehačkou, kterou si přpravím ze 3 kusů smetany na šlehání 30 % po 250 ml. a všlehám do ní 2 vanilínové cukry. Nejraději zdobím čerstvým ovocem v kombinaci jahody a bílé hrozny. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web