Autor:

Zapékaný květák s bešamelem

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Květák 1 ks
Hladká mouka 50 g
Máslo 50 g
Mléko 500 ml
Kabanos 250 g
Sýr 100 g
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Zapékaný květák s bešamelem

Postup přípravy:

Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Rozpustíme si máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalejeme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a pár minutek ještě povaříme. Pak přidáme na kostičky nakrájený kabanos a strouhaný sýr a vše promícháme (občas přidávám ještě sterilovaný hrášek).
Uvařený květák vložíme do zapékací mísy, kterou si vytřeme tukem a vysypeme strouhankou, a zalejeme bešamelem.
Zapékáme v troubě cca 30 minut na 170C (dle trouby - každá peče jinak, takže doporučuji průběžně kontrolovat).
Podáváme s vařeným bramborem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Grilované krevety s česnekem Krevety, kalamáry, chobotnice a jiné mořské plody Články z

Komentáře k receptu: Zapékaný květák s bešamelem

Komentáře

  1. Jindřiška   08.01.2013 | 15:14 | reagovat |

    Koupím vykvetlý květák s dírami a ty naplním hotovou trochu zředěnou sekanou. Nastříkám to pytlíkem zespodu do těch mezer mezi žebry. Květák dám do pekáčku košťálem dolů, trochu másla, osolím, opepřím a peču doměkka. Nakonec posypu sýrem. Dá to čtyři pěkné porce a je to dobré!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web