Autor:

Kuskus na čínský způsob

Střední
Ingredience
Kuskus 150 g
Vařící voda
lépe vývar
240 ml
Olivový olej 2 lžíce
Máslo
trošku
 
Mrkev 2 ks
Cuketa
menší
1 ks
Cibule 1 ks
Olej arašídový  
Světlá sojová omáčka  
Tmavá sojová omáčka  
Pasta sambal oelek
pasta z chilli papriček
 
Voda
trocha na podlití
 
Sůl  
Kuskus na čínský způsob

Postup přípravy:

Nakrájíme zeleninu: cibuli na osminky a oddělíme jednotlivé dílky, mrkev na cca 3 mm kolečka, cuketu na asi půl cm kolečka, která posolíme a necháme vyplakat. Pánev WOK rozpálíme na max. plameni, přidáme lžíci až dvě arašídového oleje a po chvíli vsypeme cibuli. Za stálého míchání smažíme asi minutu. Poté přidáme mrkev a opět mícháme asi minutu. Nakonec přijde cuketa. Podlijeme trochou vody.

Na konci smažení musí být voda vypařená. Přidáme lžíci až lžíci a půl tmavé i světlé sójové omáčky a půl až třičtvrtě malé lžičky sambal oeleku (je skutečně ostrý, tak pozor). Promícháme a ještě chvilku smažíme, než zelenina změkne, přitom ale na skus zůstane křupavá.

Kuskus nasypeme do kastrůlku, přidáme dvě lžíce olivového oleje, zalijeme odměřeným množstvím vařící vody nebo vývaru a přiklopíme pokličkou. Necháme tak 5 minut odstát. Potom můžeme přidat trošku másla na zjemnění a lepší chuť.

Promícháme a přidáme k zelenině. Kdo chce, může ještě osolit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Komentáře k receptu: Kuskus na čínský způsob

Komentáře

  1. dubina007   27.09.2014 | 20:26 | reagovat |

    Neměla jsem doma ani světlou sojovou omáčku ani arašídový olej, takže jsem udělala bez nich. Nevím, nakolik to ovlivnilo výsledek, ale nebyla jsem úplně nadšená. Možná jsem měla jen přehnaná očekávání přes "nejlepší kuskus"...

  2. Bloom   14.01.2014 | 17:38 | reagovat |

    Rychlý a vynikající

  3. Eva   14.01.2014 | 17:35 | reagovat |

    Nejlepší kuskus co jsem zatím jedla

  4. pospipo   27.03.2012 | 11:58 | reagovat |

    Lehké, rychlé, dobré, není co dodat, jen prostě vyzkoušet.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web