Kuskus na čínský způsob

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: SKSandy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g kuskus
    • 240
      ml vařící voda lépe vývar
    • 2
      lžíce olivový olej
    • máslo trošku
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks cuketa menší
    • 1
      ks cibule
    • olej arašídový
    • světlá sojová omáčka
    • tmavá sojová omáčka
    • pasta sambal oelek pasta z chilli papriček
    • voda trocha na podlití
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme zeleninu: cibuli na osminky a oddělíme jednotlivé dílky, mrkev na cca 3 mm kolečka, cuketu na asi půl cm kolečka, která posolíme a necháme vyplakat. Pánev WOK rozpálíme na max. plameni, přidáme lžíci až dvě arašídového oleje a po chvíli vsypeme cibuli. Za stálého míchání smažíme asi minutu. Poté přidáme mrkev a opět mícháme asi minutu. Nakonec přijde cuketa. Podlijeme trochou vody.
2
Na konci smažení musí být voda vypařená. Přidáme lžíci až lžíci a půl tmavé i světlé sójové omáčky a půl až třičtvrtě malé lžičky sambal oeleku (je skutečně ostrý, tak pozor). Promícháme a ještě chvilku smažíme, než zelenina změkne, přitom ale na skus zůstane křupavá.
3
Kuskus nasypeme do kastrůlku, přidáme dvě lžíce olivového oleje, zalijeme odměřeným množstvím vařící vody nebo vývaru a přiklopíme pokličkou. Necháme tak 5 minut odstát. Potom můžeme přidat trošku másla na zjemnění a lepší chuť.
4
Promícháme a přidáme k zelenině. Kdo chce, může ještě osolit.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • dubina007
    dubina007 |

    27. 9. 2014 20:26

    Neměla jsem doma ani světlou sojovou omáčku ani arašídový olej, takže jsem udělala bez nich. Nevím, nakolik to ovlivnilo výsledek, ale nebyla jsem úplně nadšená. Možná jsem měla jen přehnaná očekávání přes "nejlepší kuskus"...

  • Bloom
    Bloom |

    14. 1. 2014 17:38

    Rychlý a vynikající

  • Eva
    Eva |

    14. 1. 2014 17:35

    Nejlepší kuskus co jsem zatím jedla

  • pospipo
    pospipo |

    27. 3. 2012 11:58

    Lehké, rychlé, dobré, není co dodat, jen prostě vyzkoušet.