Autor:

Houbové karbanátky s mletým masem

Střední
Ingredience
Mleté maso 500 g
Houby 200 g
Sůl 1 lžička
Kmín 1 lžička
Vejce 1 ks
Strouhanka 2 hrst
Majoránka 1 špetka
Česnek 3 stroužek
Houbové karbanátky s mletým masem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Na trošce tuku podusíme houby s kmínem a solí. Smícháme mleté maso s vejcem, trochou strouhanky, přidáme podušené vychladlé houby, můžeme dochutit majoránkou a česnekem. Vytvoříme menší karbanátky a lehce je obalíme ve strouhance.

Plech vyložíme pečícím papírem, na něj vyrovnáme karbanátky a pečeme cca 20 minut při 200 °C. Během pečení jednou obrátíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
1-
4.61 18 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 18x)
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Houbové karbanátky s mletým masem

Komentáře

  1. DandulkaD   16.01.2014 | 13:22 | reagovat | závadný

    Hledala jsem rychlovku z mletého masa na dnešní oběd, hub máme plný mrazák, takže nebylo co řešit.
    Je to rychlé, dobré a díky pečení v troubě i poměrně "zdravé "a hlavně časově nenáročné. Oba jsme s mužem ocenili, že nejsou nasáklé olejem z klasického smažení na pánvi. Než se karbenátky upekly, udělala jsem si v klidu kaši. Díky za super jednoduchý recept, určitě brzy zopakujem :-)

  2. johnnyamerikan   05.08.2011 | 13:19 | reagovat | závadný

    Zkusil jsem to a je to nenáročné a co radosti to udělalo. Dětem se dělali boule za ušima!

  3. Pája S   11.10.2010 | 0:51 | reagovat | závadný

    Nedala jsem majoránku,aby vynikla chuť hub.Jinak směs výtečná a šťavnatá.Nedělala jsem karbanátky,ale vše najednou zapekla .Skvělé..Jednička letí.:-)

  4. Simča Sládková   25.05.2008 | 22:40 | reagovat | závadný

    Vaúúúúú, ANIČKA zaslouží véééélikou jedničku. Pečení karbošů v troubě nemá chybu a kombinace masa a hub je něco pro můj mlsný jazyk. Aničko - díky!!!!

  5. Ivana Marešová   22.05.2008 | 14:27 | reagovat | závadný

    Karboše chutnali opravdu skvěle. A ten nápad s pečícím papírem v troubě - úúúžasný, ušetří to spoustu práce a člověk má hned čas udělat také něco jiného. Dávám za 1

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web